Guvern

Orban intră tare în funcționari: Controale la sânge. Fără menajamente. Trimite toate instituțiile de control pe teren

  • Creșterea numărului de persoane diagnosticate pozitiv trebuie să ne pună în gardă
  • Avem o suma de firme, instituții, cetățeni care, poate și datorită unei campanii de negare, au ajuns să ignore regulile
  • Prioritatea zero e controlul respectării normelor de protecție sanitară:

Prim-ministrul Ludovic Orban a cerut „mobilizare generală” miniștrilor care conduc ministerele implicate în bătălia anti-COVID, după ce numărul de cazuri de infectare cu noul coronavirus a crescut în ultimele zile.

”Creșterea numărului de cazuri, creșterea numărului de persoane diagnosticate pozitiv trebuie să ne pună în gardă și va solicit fiecărui ministru să sunați mobilizare generală în ministerele pe care le conduceți. Toate ministerele care sunt implicate în bătălia anti-COVID trebuie să fie mobilizate la maxim și să utilizeze toate instrumentele legale pentru a putea reduce numărul de persoane infectate.

Marea majoritate a cetățenilor sunt corecți, se protejează. Din păcate avem o suma de firme, instituții, cetățeni care, poate și datorită unei campanii de negare, au ajuns să ignore regulile. Fără menajamente și fără milă față de cei care încalcă legea. Toate instituțiile de control să fie în teren și să controleze la sânge și să dicteze toate sancțiunile legale împotriva celor care încalcă regulile”, a declarat Ludovic Orban, joi, la începutul ședinței de Guvern.

”Prioritatea zero e controlul respectării normelor de protecție sanitară: în transportul în comun, metrou, la locul de muncă. Vreau să începeți cu instituțiile pe care le conduceți, am avut surpriză să constat că există funcționari care nu respectă regulile. Prefer să izolăm virusul decât să-i izolăm pe români sau să ajungem că România să fie izolată de celelalte țări”, a mai spus premierul.

În ultimele 24 de ore au fost raportate 614 cazuri de infectare cu noul coronavirus, numărul total al îmbolnăvirilor ajungând joi la 30.789.

Alte știri de interes

Alexe: Mii de euro pentru eficientizarea energetică a casei. Când și cum te poți înscrie în program

Gloria Pascu

Legea siguranței naționale ar urma să fie modificată. Se dorește legalizarea înregistrărilor SRI în cauze penale

Saghin Cristian

Misteriosul DOSAR 10 august. Orban: Este inadmisibil. Românii încă nu au aflat adevărul

Mihnea Tudor

Marcel Vela, mesaj pentru clanurile de interlopi care se pregătesc de ”război”, după uciderea unuia dintre lideri

Mihnea Tudor

Licitaţie măşti destinate persoanelor vulnerabile, contestată de o firmă „abonată a Primăriei Capitalei”. Orban: Se încearcă împiedicarea finalizării contractului”

Gloria Pascu

”Campanie de dezinformare gândită în același laborator”. Orban denunță prietenii Moscovei care caută ”creșterea numărului de infectări”

Saghin Cristian

Orban, replică la moțiunea de cenzură ”împinsă” de Ciolacu: Nu există

Mihnea Tudor

Alocațiile pentru copii vor fi majorate. Cîțu: Efort enorm pentru buget

Gloria Pascu

Guvernul Orban a adoptat noile măsuri de restricție cu aplicare de la 1 august. Dansul, interzis. Text integral

Gloria Pascu

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »