Guvern Recomandate

Orban: Ne-am confruntat cu campanii organizate care au avut că scop să determine românii să nu creadă în virus

Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat, miercuri, într-o declarație de presă, că numărul mare de cazuri de infectare cu noul coronavirus se datorează nerespectării regulilor de protecţie sanitară impuse de autorităţi.

„Astăzi am înregistrat cel mai mare număr de persoane diagnosticate cu COVID-19 – 555 de cetăţeni români care în urma diagnosticării au fost declaraţi pozitivi. (…) Cauza principală a creşterii numărului de cazuri este nerespectarea regulilor de protecţie sanitară, portul măştii, păstrarea distanţei fizice de protecţie sanitară, evitarea contactului apropiat, nerespectarea regulilor de igienă, cum ar fi spălatul mâinilor, evitarea atingerii feţei cu mâinile şi toate celelalte reguli care au fost instituite. Suntem într-un moment de cumpănă, există în continuare riscul creşterii numărului de cazuri”, a spus Ludovic Orban, miercuri, la Palatul Victoria.

Virusul nu iartă pe nimeni

”Doar Guvernul, doar autoritățile singure nu pot să asigure stăvilirea epidemiei. Avem nevoie de implicarea tuturor celorlalte instituții, de un comportament responsabil din partea tuturor liderilor politici. De o implicare serioasă și responsabilă a tuturor companiilor. Fiecare cetățean român să fie alături de noi în această bătălie.

Ne-am confruntat în ultimele luni cu campanii organizate care au avut că scop să determine românii să nu creadă în virus, să ignore pericolul. Aceste campanii au dus la consecințe, numărul celor care nu respectă regulile a crescut.

Guvernul nu dorește să reinstituie nicio restricție, nu dorește să reia nicio măsură care să afecteze negativ economia. Vreau să spun clar, dacă va fi nevoie se va lua orice măsură se va impune, punem pe primul plan sănătatea și viața românilor.

Virusul nu iartă pe nimeni, nici pe aceia care nu cred în existența virusului. Dacă cineva ignoră regulile, atunci când se îmbolnăvește, nu se pune în pericol numai pe el, ci și pe cei dragi, membrii familiei, colegii, prietenii.

Dacă nu vă pasă de sănătatea voastră, dacă nu credeți că virusul există, va rog să va pese de fratele dvs., de tatăl dvs., de mama dvs., de colegii dvs.”, a încheiat premierul.

Alte știri de interes

De ce se trag 21 salve de tun de Ziua Marinei?

Gloria Pascu

Starea de alertă, prelungită pentru încă 30 de zile. Anunțul premierului Ludovic Orban

Gloria Pascu

România, răspuns ferm față de avertismentele Rusiei: Măsuri conforme cu angajamentele internaționale

Saghin Cristian

Lupta împotriva grupurilor infracţionale. Vela: Suntem cu ochii pe ei. Orban: Trebuie să fiţi cu altceva pe ei

Mihnea Tudor

Cîţu: Provocare pentru Ciolacu şi gaşca lui. Găsiţi o alta ţară…

Mihnea Tudor

Vela trimite Corpul de control la Poliția Capitalei. Verifică presiunile asupra Serviciului Grupări Infracţionale Violente

Mihnea Tudor

În portul Constanța este o cantitate de 10 mai mare de nitrat de amoniu decât la Beirut. Explicații Ludovic Orban

Mihnea Tudor

Bilanț uriaș al infectărilor cu coronavirus în România – 14 august 2020

Gloria Pascu

FCSB lovită de coronavirus: patru jucători, infectați

Saghin Cristian

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »