Guvern

Orban: Nu mai există nicio restricție la internarea pacienților

Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat, sâmbătă dimineață, că unitățile medicale sunt obligate să primească pacienții la tratament și intervenții. Acesta a precizat că a și avut discuții pe temă cu specialiști și conducerea Ministerului Sănătății.

”În momentul de faţă nu mai există nicio restricţie în internarea persoanelor care doresc să se interneze. Spitalele au obligaţia să primească pacienţi care au nevoie de tratament sau de intervenţii în spital”, a declarat premierul.

Cât priveşte spitalele de suport – COVID, Orban a explicat faptul că ele au fost selectate astfel încât ”să afecteze mai puţin spitalele mari”.

”De exemplu, (…) în Olt, spitalul nu a fost cel din Slatina, ci a fost spitalul din Caracal, în Teleorman, a fost spitalul din Roşiori, nu spitalul din Alexandria. Au intrat ca spitale Covid – spitale judeţene, cum a fost cazul spitalului de la Suceava, atunci când a existat o răspândire foarte mare a infecţiei”, a explicat premierul.

Potrivit acestuia, capacitatea unităților medicale de a trata pacienții e acum ”o chestiune şi de management al spitalelor”.

„Din 360 şi ceva de spitale, cea mai mare parte a lor nu sunt subordinea Ministerului Sănătăţii, sunt în subordinea autorităţilor locale, iar aici managementul acestor spitale şi autorităţile locale care le au în subordine trebuie să asigure tratarea oricărui pacient care are nevoie de servicii spitaliceşti”, a mai declarat Ludovic Orban.

Alte știri de interes

Orban vrea prelungirea stării de alertă și-i roagă pe cei infectați să rămână în spitale: Depinde de Parlament până să avem o lege

Saghin Cristian

Nelu Tătaru: Am creat un grup de lucru pentru punerea în concordanță a deciziilor CCR privind carantinarea și izolarea

Saghin Cristian

Industria HORECA negociază cu Orban noi reguli pentru a putea redeschide restaurantele

Saghin Cristian

Orban: Ieșiți din mlaştina demagogiei. România are o şansă uriaşă!

Saghin Cristian

Marcel Vela, după vizita pe Litoral: Crește numărul controalelor. Sper să nu se închidă plaje

Gloria Pascu

Noi măsuri în lupta cu COVID-19. Hotărârea ce se aplică din 1 iulie 2020

Mihnea Tudor

Restricții în România și de la 1 iulie. Nelu Tătaru: Se amână a patra etapă de relaxare

Mihnea Tudor

Creșterea pensiilor – Orban: Nu există decât două soluţii reale

Mihnea Tudor

Orban susține că România ar fi ajuns Italia la pătrat, dacă nu se luau măsuri dure la început de epidemie

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »