Orban: Orice localitate va fi carantinată, dacă se impune

Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat, vineri, că atunci când va fi necesar, se va lua decizia de a carantina orice comunitate locală.

”E o procedură de carantină pe baza evaluării făcute de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, cu avizul INSP. Prin ordinul comandantului acţiunii, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, se poate hotărî carantinarea unei localităţi, a unui sat, a unei comune, a unui cartier, a unei zone sau se poate şi a unei regiuni, dacă este vorba de o răspândire foarte mare a virusului. (…)

Când va fi necesar, vom lua decizia de a carantina orice comunitate locală unde există o răspândire amplă a virusului, în primul rând ca să protejăm zonele învecinate şi în al doilea rând să luăm măsurile în rândul comunităţii locale pentru a stopa răspândirea virusului”, a afirmat Ludovic Orban, aflat într-o vizită de lucru pe autostrada Sebeş-Turda.

Grupul pentru Comunicare Strategică a anunțat că, în ultimele 24 de ore, alte 1.119 persoane au fost depistate pozitiv la testul Covid -19. Numărul testelor efectuate a fost de 22.964.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

cand se intra in carantinacarantina romanialocalitati in carantinaludovic orban
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes