Orban și Năsui explică de ce PMP a ”sărit din schemă” pentru o alianță în București

PMP a fost ”sărit” din schema alianței anti-PSD din Capitală, iar Eugen Tomac anunță că la Primăria Capitalei ar putea candida fostul președinte Traian Băsescu, pentru “cel de-al treilea mandat”. Deși era de așteptat o asemenea mutare politică la locale, multă lume s-a întrebat de ce nu s-a găsit, totuși, o minimă înțelegere pentru ca alianță de dreapta să fie cât mai largă.

Orban: nu există negocieri eșuate cu PMP

Ludovic Orban, președintele PNL, a declarat, luni, referindu-se la faptul că PMP nu a fost cooptat în alianță cu USR, că nu există negocieri eșuate și că pot colabora în consiliile județene și locale.

Întrebat dacă Guvernul mai are susținerea PMP în Parlament după ce această formațiune nu a fost cooptată în alianța PNL-USR, Orban a explicat că ”nu există negocieri eșuate. Noi avem disponibilitatea de a coopera, așa cum cooperăm la guvernare, de a coopera în consiliile județene, în consiliile locale, în CGMB, la nivelul sectoarelor”, mai ales că, a accentuat el ”în cele mai multe circumscripții, fiecare partid merge pe liste proprii”.

”Nu ne atacăm în campanie și ne vom sprijini reciproc în consiliile județene și în consiliile locale”, a mai precizat prim-ministrul Orban.

Năsui: sunt compromisuri pe care nu le poți face

Mult mai tranșant a fost liderul USR București, Claudiu Năsui: ”Activitatea consilierilor generali și locali ai PMP a cântărit decisiv, atunci când s-a decis ca Partidul Mișcarea Populară să nu fie cooptat în alianța pentru București dintre PNL și USR-PLUS, a explicat el la RFI.

”Am avut discuții cu consilierii noștri, cu filialele noastre și absolut toate erau total dezamăgite, ca să folosesc un cuvânt mai ușor, despre activitatea PMP-ului în consilii până acum și atunci lucrul acesta a cântărit decisiv. Sunt unele compromisuri pe care le poți face în politică și unele pe care nu le poți face”, a declarat Năsui.

În aceste condiții, PMP va avea candidați proprii la alegerile locale în toate județele din țară, dar exclude o alianță cu stânga după scrutin, a anunțat sâmbătă președintele Partidului Mișcarea Populară, Eugen Tomac.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

alianta bucuresti alianta de dreapta de ce nu s-au aliat cu pmp negocieri cu pmp orban nasui
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes