Guvern

Orban va verifica acuzațiile ce i se aduc lui Florin Cîțu

Premierul Ludovic Orban a dispus verificarea acuzaţiilor care i se aduc ministrului Finanţelor, Florin Cîţu. Acesta a fost acuzat că ar fi desfiinţat un departament din minister care trebuia să se judece cu părinţii săi.

Virgil Guran, unul dintre consilierii premierului Ludovic Orban, a declarat sâmbătă, la Antena 3, că a vorbit cu Orban și acesta i-a spus că a dispus verificarea acelor acuzații.

”Am verificat la cabinetul premierului, nu au ajuns aceste documente, probabil să fie pe circuit, poate e mai greoi. Deci, premierul nu cunoaște situația. Trebuie să se informeze. A fost reacția normală, că va verifica să vadă ce se va întampla. Orice trebuie verificat, lămurit, dacă este real sau nu. Noi avem aceasta politică foarte clară, să verificăm și o să vă prezentăm concluzia”, a declarat Virgil Guran.

”Am vorbit inclusiv cu dl. Cîțu azi. Mi-a spus că Direcția Juridică există în continuare în minister. Că acel dosar cu tatăl lui nu i-a parvenit lui, nu este adevărat că este reținut de el”, a mai declarat Virgil Guran.

Ce acuzații i se aduc lui Cîțu

Conform unor informații de presă, Florin Cîțu ar fi desființat Direcția Generală Juridică din Ministerul pe care îl conduce pentru a evita un proces în care e parte tatăl său. Familiei Cîțu i-a fost retrocedat un teren de 50 de hectare de pădure lângă pârtia de schi din Voineasa.

Retrocedarea este acum subiect de proces, iar statul român ar trebui să fie apărat chiar de Ministerul condus de Cițu, care ar trebui să se judece cu părinții ministrului. Cîțu ar fi desființat Direcția Generală Juridică a MF, prin HG 380 din 2020, pentru a evita procesul, conform stiripesurse.ro.

Alte știri de interes

Orban vrea prelungirea stării de alertă și-i roagă pe cei infectați să rămână în spitale: Depinde de Parlament până să avem o lege

Saghin Cristian

Nelu Tătaru: Am creat un grup de lucru pentru punerea în concordanță a deciziilor CCR privind carantinarea și izolarea

Saghin Cristian

Industria HORECA negociază cu Orban noi reguli pentru a putea redeschide restaurantele

Saghin Cristian

Orban: Ieșiți din mlaştina demagogiei. România are o şansă uriaşă!

Saghin Cristian

Marcel Vela, după vizita pe Litoral: Crește numărul controalelor. Sper să nu se închidă plaje

Gloria Pascu

Noi măsuri în lupta cu COVID-19. Hotărârea ce se aplică din 1 iulie 2020

Mihnea Tudor

Restricții în România și de la 1 iulie. Nelu Tătaru: Se amână a patra etapă de relaxare

Mihnea Tudor

Creșterea pensiilor – Orban: Nu există decât două soluţii reale

Mihnea Tudor

Orban susține că România ar fi ajuns Italia la pătrat, dacă nu se luau măsuri dure la început de epidemie

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »