Orban va verifica acuzațiile ce i se aduc lui Florin Cîțu

Premierul Ludovic Orban a dispus verificarea acuzaţiilor care i se aduc ministrului Finanţelor, Florin Cîţu. Acesta a fost acuzat că ar fi desfiinţat un departament din minister care trebuia să se judece cu părinţii săi.

Virgil Guran, unul dintre consilierii premierului Ludovic Orban, a declarat sâmbătă, la Antena 3, că a vorbit cu Orban și acesta i-a spus că a dispus verificarea acelor acuzații.

”Am verificat la cabinetul premierului, nu au ajuns aceste documente, probabil să fie pe circuit, poate e mai greoi. Deci, premierul nu cunoaște situația. Trebuie să se informeze. A fost reacția normală, că va verifica să vadă ce se va întampla. Orice trebuie verificat, lămurit, dacă este real sau nu. Noi avem aceasta politică foarte clară, să verificăm și o să vă prezentăm concluzia”, a declarat Virgil Guran.

”Am vorbit inclusiv cu dl. Cîțu azi. Mi-a spus că Direcția Juridică există în continuare în minister. Că acel dosar cu tatăl lui nu i-a parvenit lui, nu este adevărat că este reținut de el”, a mai declarat Virgil Guran.

Ce acuzații i se aduc lui Cîțu

Conform unor informații de presă, Florin Cîțu ar fi desființat Direcția Generală Juridică din Ministerul pe care îl conduce pentru a evita un proces în care e parte tatăl său. Familiei Cîțu i-a fost retrocedat un teren de 50 de hectare de pădure lângă pârtia de schi din Voineasa.

Retrocedarea este acum subiect de proces, iar statul român ar trebui să fie apărat chiar de Ministerul condus de Cițu, care ar trebui să se judece cu părinții ministrului. Cîțu ar fi desființat Direcția Generală Juridică a MF, prin HG 380 din 2020, pentru a evita procesul, conform stiripesurse.ro.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

acuzatii cituflorin cituorban cituproces tata cituvirgil guran
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes