Guvern

Orban va verifica acuzațiile ce i se aduc lui Florin Cîțu

Premierul Ludovic Orban a dispus verificarea acuzaţiilor care i se aduc ministrului Finanţelor, Florin Cîţu. Acesta a fost acuzat că ar fi desfiinţat un departament din minister care trebuia să se judece cu părinţii săi.

Virgil Guran, unul dintre consilierii premierului Ludovic Orban, a declarat sâmbătă, la Antena 3, că a vorbit cu Orban și acesta i-a spus că a dispus verificarea acelor acuzații.

”Am verificat la cabinetul premierului, nu au ajuns aceste documente, probabil să fie pe circuit, poate e mai greoi. Deci, premierul nu cunoaște situația. Trebuie să se informeze. A fost reacția normală, că va verifica să vadă ce se va întampla. Orice trebuie verificat, lămurit, dacă este real sau nu. Noi avem aceasta politică foarte clară, să verificăm și o să vă prezentăm concluzia”, a declarat Virgil Guran.

”Am vorbit inclusiv cu dl. Cîțu azi. Mi-a spus că Direcția Juridică există în continuare în minister. Că acel dosar cu tatăl lui nu i-a parvenit lui, nu este adevărat că este reținut de el”, a mai declarat Virgil Guran.

Ce acuzații i se aduc lui Cîțu

Conform unor informații de presă, Florin Cîțu ar fi desființat Direcția Generală Juridică din Ministerul pe care îl conduce pentru a evita un proces în care e parte tatăl său. Familiei Cîțu i-a fost retrocedat un teren de 50 de hectare de pădure lângă pârtia de schi din Voineasa.

Retrocedarea este acum subiect de proces, iar statul român ar trebui să fie apărat chiar de Ministerul condus de Cițu, care ar trebui să se judece cu părinții ministrului. Cîțu ar fi desființat Direcția Generală Juridică a MF, prin HG 380 din 2020, pentru a evita procesul, conform stiripesurse.ro.

Alte știri de interes

Orban: Astăzi, PSD ”a băgat România în faliment”. Raport de-a dreptul imbecil

Mihnea Tudor

Orban, prima reacție despre înregistrarea cu Nicuşor Dan, despre demolarea unei construcţii a unui om de afaceri

Saghin Cristian

Starea de alertă, prelungită cu încă 30 de zile. Noi măsuri privind alegerile locale Arafat: Va exista un ordin comun cu reguli în secţiile de vot

Mihnea Tudor

De marți se deschide M5 Magistrala de metrou Eroilor – Drumul Taberei

Mihnea Tudor

Violeta Alexandru a pus gând rău şefilor instituţiilor din subordine

Gloria Pascu

Orban: Vom prelungi starea de alertă şi discutăm nişte măsuri să mai reducem din restricţii

Gloria Pascu

Cât costă alegerile parlamentare din decembrie? Guvernul a fixat suma

Mihnea Tudor

Prelungirea stării de alertă se amână. Orban: Avem aviz? N-avem. Amânăm

Mihnea Tudor

Raluca Turcan: Untold, Neversea, ARTmania, Electric Castle, Summer Well vor fi sprijinite de Guvern

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »