Orban: Vom prelungi starea de alertă şi discutăm nişte măsuri să mai reducem din restricţii

Ludovic Orban a anunţat, vineri la Drobeta Turnu-Severin, că Guvernul va prelungi starea de alertă şi va lua şi noi măsuri de relaxare, cum ar fi permiterea manifestaţiilor în anumite condiţiii, cum ar fi purtarea măştii şi un număr limitat de persoane la aceste evenimente.

”Vom prelungi starea de alertă şi discutăm evident nişte măsuri să mai reducem din restricţii. Am să vă spun că m-am gândit să permitem manifestaţiile, în anumite condiţii. Sigur, reglementate, cu mască, număr limitat de persoane”, a afirmat Ludovic Orban, întrebat într-o conferinţă de presă susţinută vineri la Drobeta Turnu-Severin, dacă ne putem aştepta la măsuri de relaxare de săptămâna viitoare.

Şeful Executivului a adăugat că măsurile vin în contextul în care a văzut nişte comentarii răutăcioase şi a precizat că Guvernul PNL nu s-a temut niciodată de adunările publice şi a fost mereu deschis dialogului.

„Am văzut nişte comentarii care sunt răutăcioase şi nu au nicio legătură cu guvernul nostru. Guvernul nostru întotdeauna a fost deschis dialogului şi niciodată nu s-a temut de adunări publice”, a conchis Orban.

Premierul Ludovic Orban a anunţat joi că va trebui să fie întrunit luni Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) şi apoi făcută o şedinţă de Guvern în care să fie aprobată hotărârea privind prelungirea stării de alertă, în contextul în care până în prezent nu a fost dat avizul Consiliului Legislativ pe proiectul de act normativ.

El a adăugat că hotărârea va include şi măsuri în ziua votului la alegerile locale precum şi măsuri de relaxare în anumite domenii.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

masuri de relaxareorban stare de alertaprelungire stare de alerta
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes