Organizația Mondială a Sănătății transmite că dacă nu se iau măsuri pandemia va merge din rău în mai rău

Organizația Mondială a Sănătății este îngrijorată de situația pandemiei de coronavirus. Oficialii cred că multe țări se îndreaptă către o direcție greșită și ar trebui să ia măsuri drastice pentru ca numărul de cazuri să se reducă. Avertismentul a fost lansat de Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS, cel care i-a acuzat pe liderii diferitelor țări că transmit mesaje contradictorii.

”Aş vrea să spun direct: prea multe ţări se îndreaptă în direcţia greşită, virusul rămâne inamicul public numărul unu. Mesajele contradictorii ale liderilor subminează ingredientul esenţial al oricărui răspuns: încrederea”, a afirmat oficialul de la Organizația Mondială a Sănătății.

El și-a întărit îngrijoarea și a spus că „Dacă principiile elementare nu sunt urmate, această pandemie nu va putea merge decât într-o singură direcţie: din rău în mai rău”. Pe de altă parte, Tedros Adhanom Ghebreyesus anunță că starea de normalitate nu va reveni prea curând la nivel mondial. „Există multe motive de îngrijorare legate de revenirea la vechea normalitate într-un viitor previzibil.”

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

masuri pandemieOrganizația Mondială a Sănătățiipandemie
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes