OUG privind majorarea etapizată a alocațiilor pentru copii a fost respinsă de majoritatea PSD

Camera Deputaților a respins, miercuri, Ordonanța de Urgență a Guvernului prin care alocațiile copiilor au fost majorate cu 20% începând cu 1 august. Actul normativ a fost respins și de Senat săptămâna trecută, iar Camera Deputaților este forul decizional, iar după promulgarea acestuia rămâne în vigoare dublarea alocațiilor.

În plenul Camerei Deputaților au fost 166 de voturi pentru respingere, 63 de voturi împotriva respingerii și 29 de abțineri.

Proiectul de respingere a ordonanței de urgență merge la promulgare, iar odată cu respingerea definitivă rămâne în vigoare dublarea alocațiilor.

Liderul deputaților PNL, Florin Roman, a acuzat PSD că nu a mărit alocațiile cât a fost la guvernare, însă acum susține tot felul de măriri. ”Vă doriți o lege inaplicabilă”, le-a transmis Roman deputaților PSD.

Deputatul USR Cristian Seidler a spus că nu a fost realizată nicio analiză între valoarea alocațiilor și salariul mediu în România și în alte state și că subiectul este folosit în scop politic. „USR nu va gira jocul politicianist pe acest subiect sensibil”, a spus Seidler.

Eva Csep (UDMR) a afirmat că nicio țară nu și-a permis să se atingă de drepturile copiilor nici măcar în perioada pandemiei. Ea a mai spus că se joacă ping-pong politic pe tema creșterii alocațiilor, dar nu există politici pentru stoparea scăderii natalității.

Liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, a spus că nu este nevoie de studii pentru a constata că 150 de lei reprezintă puțin pentru un copil, România având cele mai mici alocații din Uniunea Europeană.

„Domnilor de la PNL, nu negociem cu dumneavoastră drepturile copiilor, nu negociem 20, 30, 40%. V-am dat lege pentru dublarea alocațiilor și trebuie să o aplicați”, a spus Simonis.

„Nu se poate să fiți atât de disperați numai pentru voturi. Credeți că dacă puteam să dublăm alocațiile nu am fi dat, credeți că dacă puteam să mărim pensiile cu 40% nu am fi dat? Disperați ați fost și disperați ați rămas și iresponsabili”, a replicat deputatul PNL Tinel Gheorghe.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

majorare alocatiimajoritatea psd alocatiioug majorare alocatii respinsa
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes