Parlament, președinție

OUG privind majorarea etapizată a alocațiilor pentru copii a fost respinsă de majoritatea PSD

Camera Deputaților a respins, miercuri, Ordonanța de Urgență a Guvernului prin care alocațiile copiilor au fost majorate cu 20% începând cu 1 august. Actul normativ a fost respins și de Senat săptămâna trecută, iar Camera Deputaților este forul decizional, iar după promulgarea acestuia rămâne în vigoare dublarea alocațiilor.

În plenul Camerei Deputaților au fost 166 de voturi pentru respingere, 63 de voturi împotriva respingerii și 29 de abțineri.

Proiectul de respingere a ordonanței de urgență merge la promulgare, iar odată cu respingerea definitivă rămâne în vigoare dublarea alocațiilor.

Liderul deputaților PNL, Florin Roman, a acuzat PSD că nu a mărit alocațiile cât a fost la guvernare, însă acum susține tot felul de măriri. ”Vă doriți o lege inaplicabilă”, le-a transmis Roman deputaților PSD.

Deputatul USR Cristian Seidler a spus că nu a fost realizată nicio analiză între valoarea alocațiilor și salariul mediu în România și în alte state și că subiectul este folosit în scop politic. „USR nu va gira jocul politicianist pe acest subiect sensibil”, a spus Seidler.

Eva Csep (UDMR) a afirmat că nicio țară nu și-a permis să se atingă de drepturile copiilor nici măcar în perioada pandemiei. Ea a mai spus că se joacă ping-pong politic pe tema creșterii alocațiilor, dar nu există politici pentru stoparea scăderii natalității.

Liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, a spus că nu este nevoie de studii pentru a constata că 150 de lei reprezintă puțin pentru un copil, România având cele mai mici alocații din Uniunea Europeană.

„Domnilor de la PNL, nu negociem cu dumneavoastră drepturile copiilor, nu negociem 20, 30, 40%. V-am dat lege pentru dublarea alocațiilor și trebuie să o aplicați”, a spus Simonis.

„Nu se poate să fiți atât de disperați numai pentru voturi. Credeți că dacă puteam să dublăm alocațiile nu am fi dat, credeți că dacă puteam să mărim pensiile cu 40% nu am fi dat? Disperați ați fost și disperați ați rămas și iresponsabili”, a replicat deputatul PNL Tinel Gheorghe.

Alte știri de interes

Viza de lungă şedere pentru detaşare | Lege aprobată de Klaus Iohannis

Gloria Pascu

Iohannis: Nu ar fi existat se pare bani pentru majorarea pensiilor nici în condiţiile în care nu am fi avut această epidemie şi criză economică. E regretabil că PSD nu a înţeles nimic de aici şi continuă să dea impresia că s-ar fi putut mai mult

Mihnea Tudor

Proiect de lege: Schimbări fundamentale pentru alegerile parlamentare de pe 6 decembrie

Saghin Cristian

USR a depus un proiect de lege prin care votul Diasporei la parlamentare se desfăşoară timp de două zile

Mihnea Tudor

PSD a reintrodus, printr-un amendament, creşterea pensiilor cu 40% şi mărirea salariilor profesorilor în acest an şi nu din 2021, aşa cum a propus Guvernul

Mihnea Tudor

O lege CRUNTĂ votată de PSD, PMP și UDMR desființează sute de firme care fac comerț cu motorină. Biriș: Lege cu dedicație

Mihnea Tudor

Iohannis: Țara noastră a controlat epidemia, ”până când PSD a tărăgănat adoptarea legii carantinei”.

Mihnea Tudor

Șerban Nicolae și-a dat demisia de la șefia Comisiei Juridice a Senatului

Saghin Cristian

Dezastru pentru PSD, iar Alfred Simonis critică pe toată lumea: Parlamentari cumpărați la bucată

Saghin Cristian

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »