Recomandate Sanatate

Pacient cu COVID-19, complet VINDECAT, la o săptămână de la administrarea de plasmă convalescentă

Pacient cu COVID-19, complet VINDECAT la o săptămână de la administrarea de plasmă convalescentă
Pacient cu COVID-19, complet VINDECAT la o săptămână de la administrarea de plasmă convalescentă


La Galați a fost înregistrat pacient complet vindecat, la doar o săptămână de la administrarea de plasmă convalescentă! Este vorba despre primul pacient din Galați, care s-a vindecat de COVID-19 după ce i-a fost administrată plasmă convalescentă, după cum anunță Florin Hozoc, CEO Besmax Pharma Distribution, firma care a donat echiupamentele și kiturile pentru un astfel de tratament.

”În urmă cu 9 zile, vă scriam despre primii donatori de plasmă convalescentă din Galați, soț și soție, care au donat pentru a salva viața unui bărbat de de 45 de ani, care era în stare critică, intubat, în secția de terapie intensivă a spitalului județean.

Astăzi, la doar o săptămână după administrarea primei doze de plasmă convalescentă, pacientul a fost declarat VINDECAT, ca urmare a celui de-al doilea rezultat negativ pentru SARS-COV2. Pacientul este acum în stare foarte bună și urmează să fie externat în zilele următoare.

Reamintesc faptul că Centrul județean de transfuzie sanguină Galați a realizat până acum cel mai mare număr de donari de plasmă convalescentă, cu mult peste centrele regionale din Iași și București. Pentru că au o echipă de cadre medicale extraordinare! Felicitări!

Omul sfințește locul! Și astfel de oameni salvează vieți!”, a scris Florin Hozoc, pe pagina sa de Facebook.

Cine este pacientul vindecat

Bolnavul are 45 de ani și nu răspundea la niciun tratament pentru coronavirus și ajunsese la Reanimare, la Spitalul de Urgență Galaţi. Pentru el au donat, în urma unui apel public, două persoane, iar plasma astfel colectată s-a dovedit a fi salvatoare.

În urma testărilor consecutive pentru SARS-CoV-2 pacientul s-a negativat, testările practic s-au negativat, dar rămâne în continuare sub supraveghere medical”, a declarat dr. Ionuţ Băneşanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgență Galați, pentru Monitorul de Galați.

Numai că pericolul nu a trecut deloc. Virusul a dispărut, dar urmările lăsate în organismul bărbatului încă îi pun viața în pericol. „Faptul că a ieşit testul negativ este un lucru bun, dar nu înseamnă că am scăpat. Nu am scăpat pentru că sunt sechelele pe care le-a lăsat virusul, iar acum medicii încearcă cu toate forţele să recupereze din organe. A ieşit negativ la testul COVID, dar asta nu înseamnă că este bine. Este tot în stare critică. Acum se încearcă absolut tot ce se poate, medicii încearcă să facă din imposibil, posibil. În momentul acesta este tot într-o stare critică, nu ştim de la o zi la alta sau de la oră la altă la ce să ne mai aşteptăm. Fratele meu a rămas cu problemele pulmonare, dar acum are şi probleme renale, ceea ce a lăsat virusul în urmă. Medicilor le este foarte greu să spună ceva pentru că apar modificări de la o oră la alta. Oamenii au fost alături de noi, prin mesaje de încurajare. Oamenii donează în continuare și le mulțumesc pentru asta“, a spus Carmen Rusu, sora bărbatului bolnav, dar care în urma tratamentului cu plasmă a scăpat de virus.

În România sunt nu mai puțin de 18 astfel de aparate de plasmefereză, donate de BPHD, cu care medicii de la centrele de transfuzii ar putea colecta mii de doze de plasmă pentru a-i vindeca pe bolnavii de COVID-19. Din păcate, România este mult în urma altor țări care au început acest tratament, chiar și în urma Moldovei, și care are un succes foarte mare.

Alte știri de interes

Se schimbă vremea: Cod galben şi cod portocaliu de ploi abundente, vânt şi descărcări electrice

Mihnea Tudor

Surpriză pentru studenţii care au burse sociale şi învaţă la universităţi care vor face cursuri online

Gloria Pascu

Raport coronavirus România pentru săptămâna 14 – 20 septembrie

Mihnea Tudor

Ce este Inițiativa Smart Village. Integrarea satului inteligent în dezvoltarea rurală

Furdu Constantin

Orban: Astăzi, PSD ”a băgat România în faliment”. Raport de-a dreptul imbecil

Mihnea Tudor

Conflictul între Guvern și Parlament pe tema moțiunii de cenzură, tranșat de decizia CCR

Mihnea Tudor

Campania electorală faza pe înregistrări: Nicușor Dan, spionat de omul lui Băluță și aruncat pe piață de Dana Budeanu: Mafia din PSD și urmașii lui Dragnea

Mihnea Tudor

A bătut tot ce a prins! Agenți de pază, polițiști și polițiști locali, bătuți de o fată de 22 de ani

Mihnea Tudor

Nelu Tătaru despre evaluarea mortalităţii cauzate de coronavirus: Cei din Terapia Intensivă sunt cei care numără decedaţii

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »