Pacientă infectată cu tulpina indiană Delta, internată la ATI, în judeţul Argeş

4478 de cazuri noi de COVID, înregistrate în ultimele 24 de ore
4478 de cazuri noi de COVID, înregistrate în ultimele 24 de ore

Preşedintele CNCAV, medicul militar Valeriu Gheorghiţă, a anunţat, vineri seară, la Digi 24, că în judeţul Argeş există o persoană infectată cu tulpina Delta, internată la ATI, în stare gravă, pacienta neavând legătură cu decesul înregistrat în acest judeţ zilele trecute.

”Avem 44 de cazuri identificate prin secvenţiere în 9 judeţe, cele mai multe fiind în Ilfov, Argeş şi municipiul Bucureşti şi, de fapt, problema care o avem este că avem cazuri la care nu există o filiaţie epidemiologică, adică la care nu există o legătură cu cazuri de import. Acest lucru înseamnnă că ele au fost dobândite în urma unor transmiteri pe teritoriul României”,  afirmat Gheorghiţă.

Medicul a ținut să atenționeze asupra faptului că ”tulpina Delta are un tablou clinic uşor diferit faţă de ceea ce observam până acum”.

”Durerea de cap este foarte frecvent întâlnită, durerea de gât şi scurgerile nazale, rinoreea, spre deosebire de cazurile anterioare care erau date de varianta britanică şi varianta din Wuhan care erau cu tuse şi pierderea mirosului sau gustului, care erau simptome relativ specifice”, a precizat Gheorghiţă.

De asemenea, el a vorbit şi despre faptul că în judeţul Argeş – unde s-a înegistrat primul deces al unei persoane infctate cu tulpina Delta – mai există o persoană în stare gravă: ”Tot în judeţul Argeş mai este încă o persoană, tot de sex feminin, nevaccinată, 74 de ani, care este în Terapie Intensivă, infectată tot cu tulpia Delta, dar la acest moment este în faza de post-COVID, practic e în continuare un pacient grav, dar a trecut de perioada de contagiozitate”.

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) anunţă că, în 20 iunie, au fost confirmate 44 de cazuri de infectare cu varianta Delta a coronavirusului, fiind înregistrat şi un deces.

Este vorba despre o femeie de 72 de ani, cu comorbidităţi, care a decedat la Spitalul Judeţean Piteşti, în 18 iunie. Ea fusese internată în 7 iunie. Femeia nu călătorise în afara ţării.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

internata ati judetul Arges pacienta tulpina Delta valeriu gheorghita
Daniela Arnautu

Alte stiri de interes