Pacienții VINDECAȚI de coronavirus, avertizați ”să evite amorul”. Ce spun specialiștii

Pacienții VINDECAȚI de coronavirus, avertizați ”să evite amorul”. Ce spun specialiștii
Pacienții VINDECAȚI de coronavirus, avertizați ”să evite amorul”. Ce spun specialiștii

Veerawat Manosutthi, un expert medical principal la Departamentul de control al bolilor thailandeze, a recomandat ca pacienții care au învins COVID-19 să evite să aibă relații intime pentru 30 de zile și chiar a avertizat împotriva banalului sărut.

Într-u interviu pentru ziarul Khaosod English, preluat de The Mirror, Manosutthi a spus: ”Cei care se cred liberi de virus ar trebui să folosească prezervative atunci când au relații intime. Sărutul trebuie, de asemenea, evitat, deoarece se știe că se poate transmite prin gură.”

Sfaturile lui Manosutthi se bazează pe un studiu recent, care a constatat că unii bărbați au urme de virus în sperma lor.

În cadrul studiului, cercetătorii de la Spitalul Municipal Shangqiu au prelevat probe de spermă de la 38 de pacienți cu coronavirus masculin din provincia Henan din China. În studiul, publicat în JAMA, cercetătorii au scris: ”Prezența virusurilor în lichidul seminal poate fi mai frecventă decât s-a știut până în prezent, iar virusurile tradiționale cu transmitere non-sexuală nu ar trebui să fie presupuse a fi total absente în secrețiile genitale.”

În afară de materialul seminal, coronavirusul poate fi găsit și în particulele respiratorii, ceea ce înseamnă că sărutarea ar trenui evitată.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

cuplufara relatii intimepacienti vindecatipacienti vindecati de coronavirus
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes