Paolo Rossi a murit. A fost campion mondial cu Italia în 1982

Paolo Rossi a murit la vârsta de 64 de ani. Legendarul fotbalist a fost unul dintre cei mai mari jucători pe care i-a avut Italia din toate timpurile.

Potrivit presei din Italia, fostul campion mondial cu echipa națională în 1982, Paolo Rossi, a decedat noaptea trecută. Tristul anunț a fost făcut de RAI Sport, cu care ex-fotbalistul a colaborat în ultimii ani.

“O veste foarte tristă: Paolo Rossi ne-a părăsit. Pablito de neuitat, care ne-a făcut pe toţi să iubim în acea vară a anului 1982 şi care a fost un coleg preţios şi competent la RAI în ultimii ani. RIP, dragă Paolo”, a notat pe Twitter Enrico Varriale, prezentator RAI Sport.

La scurt timp după anunţ, Cappelletti Federica, soţia lui Paolo Rossi, a postat pe instagram o fotografie cu ea şi soţul ei (foto), cu mesajul: “Per sempre”. Încă nu a fost anunțată cauza decesului lui Paolo Rossi.

Paolo Rossi a jucat toată cariera în Italia, pentru Juventus, Como, Vicenza, Perugia, Milan şi Hellas Verona. Pentru echipa națională a Italiei, a evoluat în 48 de meciuri şi a înscris 20 de goluri, în perioada 1977-1986. A obţinut şase trofee cu Juventus, între care şi Cupa Cupelor în 1984.

După ce s-a lăsat de fotbal, Paolo Rossi a lucrat ca analist TV pentru posturile de televiziune Sky, Mediaset Premium şi Rai Sport.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

a murit paolo rossiPaolo RossiPaolo Rossi a murit
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes