Papa Francisc, rugăciune pentru victimele incendiului de la Piatra-Neamţ

Papa Francisc, rugăciune pentru victimele incendiului de la Piatra-Neamţ
Papa Francisc, rugăciune pentru victimele incendiului de la Piatra-Neamţ

Papa Francisc a transmis rugăciunea şi apropierea sa faţă de familiile victimelor tragicului incendiu din Spitalul Judeţean de la Piatra-Neamţ, potrivit Vatican News.

Suveranul Pontif a exprimat în rugăciunea “Îngerul Domnului” de duminică apropierea faţă de tragediile din România şi Philipine, taifunul Vamco care a provocat inundaţii uriaşe.

Papa Francisc a amintit de incendiul tragic de la Spitalul Judeţean Piatra-Neamţ de sâmbătă unde pacienţi afectaţi de coronavirus erau trataţi.

“Îmi exprim apropierea mea şi mă rog pentru ei”, a spus el, cerându-le celor prezenţi să se roage împreună.

Incendiul din nordul României a ucis 10 persoane şi a rănit alte 10, şapte dintre ele se află în stare critică. Focul a izbucnit în Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă de la Spitalul Judeţean din Piatra-Neamţ.

Şapte bărbaţi şi trei femei cu vârste cuprinse între 67 şi 86 de ani care se aflau în stare critică şi primeau îngrijiri în secţia ATI şi-au pierdut viaţa în incendiul produs sâmbătă. Medicul Ioan Cătălin Denciu, care a fost rănit când încerca să salveze pacienţii a fost transportat duminică în Belgia, la Spitalul Regina Astrid.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

incendiu ati piatra neamt papa francisc papa francisc rugaciune victime papa rugaciune victime ati
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes