Papa Francisc se simte mai bine după o noapte de spitalizare, şi-a reluat activitatea şi urmează să fie în măsură să ţină duminică slujba de Florii la Vatican

Papa Francisc, în vârstă de 86 de ani, spitalizat miercuri din cauza unei infecţii respiratorii, este mai bine, după ce a petrecut ”o noapte bună”, şi ”şi-a reluat activitatea”, potrivit unei surse de la Vatican, relatează AFP.

Aceasta este o veste bună, după această nouă alertă cu privire la şeful Bisericii Catolice, care suferă de probleme cronice de sănătate.

Noaptea Papei a fost ”liniştită”, iar personalul care-l monitorizează este ”foarte optimist”, potrivit agenţiei italiene de presă Ansa, care citează surse spitaliceşti.

Starea sănătăţii sale ”se îmbunătăţeşte treptat, iar tratamentul prevăzut continuă”, a anunţat un purtător de cuvânt al Sfântului Scaun, Matteo Bruni.

Este vorba mai degrabă despre veşti liniştitoare, după ce informaţii contradictorii de la Vatican au provocat miercuri îngrijorări cu privire la starea reală a sănătăţii papei argentinian.

După ce a evocat ”examene programate”, purtătorul de cuvânt al Vaticanului a anunţat până la urmă, miercuri seara, că Framcosc suferă de o ”infecţie respiratorie”.

”În ultimele zile, Papa Francisc a întâmpinat dificultăţie respiratorii şi (…) a fost internat la Policlinica A Gemelli la controale medicale”, potrivit lui Matteo Bruni.

Aceste analiza au ”arătat o infecţie respiratorie” – fără legătură cu covid-19 – iar Papa urmează un tratament la spital, timp de ”câteva zile”, a precizat el.

Suveranul Pontif urmează, însă, să fie în măsură să conducă, duminică, slujba de Florii, la Vatican, ”dacă nu apare ceva neprevăzut”, anunbţă sursele spitaliceşti citate de Ansa.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

boala papa francisc papa francisc papa spital slujba de florii vatican
redactia

Alte stiri de interes