Lifestyle Magazin

Paracetamol – aspirină – ibuprofen, probleme care au făcut să fie restricționate la vânzare

Experții în domeniul sănătății sunt de părere că medicamentele paracetamol, aspirină și ibuprofen pot provoca complicații pacienților și chiar moartea, de aceea autoritățile din Franța au luat decizia de a impune restricții.

Oamenii obișnuiesc să se trateze după ureche atunci când se îmbolnăvesc și merg la farmacie unde cumpără diverse medicamente. Astfel s-a ajuns la situația în care mai multe medicamente care conțin paracetamol, aspirină sau ibuprofen să fie luate în exces.

Franța este prima țară din Uniunea Europeană care impune restricții în ceea ce privește vânzarea acestor medicamente. Agenția Națională a Siguranței Medicamentelor (ANSM) susține că aceste pastile folosite în exces pot duce la complicații sau chiar decesul pacientului.

Autoritățile din Franța au realizat un studiu care s-a desfășurat în ultimii 20 de ani și au ajuns la concluzia că administrarea incorectă de paracetamol, aspirină sau ibuprofen duce la deces. Presa franceză a relatat faptul că dozele în exces de astfel de pastile au dus la moartea a 78 de persoane. În plus, studiul mai arată că alte 337 de persoane au avut complicații majore după ce s-au tratat după ureche cu aceste medicamente.

Alte știri de interes

James Redford, fiul lui Robert Redford, a murit

Mihnea Tudor

Pisică uriașă, de 37 de metri, veche de 2.000 de ani, descoperită în Nazca, Peru

Mihnea Tudor

Prognoza meteo pentru următoarele 2 săptămâni – Vom avea parte și de soare, dar și de zile de frig

Mihnea Tudor

Numere câștigătoare LOTO duminică 18 octombrie 2020. Extragerea Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 și Super Noroc

Mihnea Tudor

Mihai Voropchievici HOROSCOP rune 19-25 octombrie 2020. Cadouri pentru nativii unei zodii și mari schimbări pentru o altă zodie

Mihnea Tudor

Un senator brazilian, prins cu bani ascunşi între fese

Saghin Cristian

Conchata Ferrell – Berta din serialul Doi bărbați și jumătate – a murit

Mihnea Tudor

Primul soț al Adinei Alberts, bancherul olandez George Alberts, a murit răpus de Covid-19: Țara asta i-a venit “de hac”!

Mihnea Tudor

Scad temperaturile. Vortexul polar atinge Europa. Vremea în octombrie

Gloria Pascu

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »