Paracetamol – aspirină – ibuprofen, probleme care au făcut să fie restricționate la vânzare

Experții în domeniul sănătății sunt de părere că medicamentele paracetamol, aspirină și ibuprofen pot provoca complicații pacienților și chiar moartea, de aceea autoritățile din Franța au luat decizia de a impune restricții.

Oamenii obișnuiesc să se trateze după ureche atunci când se îmbolnăvesc și merg la farmacie unde cumpără diverse medicamente. Astfel s-a ajuns la situația în care mai multe medicamente care conțin paracetamol, aspirină sau ibuprofen să fie luate în exces.

Franța este prima țară din Uniunea Europeană care impune restricții în ceea ce privește vânzarea acestor medicamente. Agenția Națională a Siguranței Medicamentelor (ANSM) susține că aceste pastile folosite în exces pot duce la complicații sau chiar decesul pacientului.

Autoritățile din Franța au realizat un studiu care s-a desfășurat în ultimii 20 de ani și au ajuns la concluzia că administrarea incorectă de paracetamol, aspirină sau ibuprofen duce la deces. Presa franceză a relatat faptul că dozele în exces de astfel de pastile au dus la moartea a 78 de persoane. În plus, studiul mai arată că alte 337 de persoane au avut complicații majore după ce s-au tratat după ureche cu aceste medicamente.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

aspirinăibuprofenParacetamolParacetamol - aspirină - ibuprofen
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes