Guvern Recomandate

Paradisul fiscal al lui Dragnea și Șerban Nicolae – Insula Belina – preluat de stat

Insula Belina
Insula Belina

Insula Belina şi Braţul Pavel vor reveni în administrarea statului, după ce va fi semnat procesul verbal de preluare de către Apele Române.

„Am o veste bună să vă dau: după o lungă perioadă în care Insula Belina şi Braţul Pavel au rătăcit prin mâinile prietenilor din Teleorman ai PSD-ului şi ai lui Dragnea, astăzi Insula Belina va reveni în administrarea statului. Astăzi se semnează procesul verbal de preluare de către Apele Române a Insulei Belina şi a Braţului Pavel, iar preluarea – de asta a şi apărut o întârziere faţă de planul pe care l-am avut – se va face fără contractele pe care le încheiase Consiliul Judeţean, adică beneficiarul îl ştiţi foarte bine: Tel Drum”, a arătat premierul Ludovic Orban, în debutul şedinţei de guvern.

Insula Belina – administrată de Guvern

Orban a adăugat că vor trebui analizate construcţiile „ilegale” realizate acolo, iar Ministerul Mediului va pregăti o hotărâre de Guvern referitoare la modul de administrare a Insulei Belina.

„Sigur, după aia, trebuie văzut tot ce s-a construit în mod ilegal în Insula Belina şi trebuie dispuse toate măsurile necesare. Aici, Ministerul Mediului va trebui să vină cu o hotărâre de Guvern, în care să reglementăm toate aspectele legate de modul de administrare a Insulei Belina şi a Braţului Pavel. (…) Aşteptăm hotărârea de Guvern cu celeritate, astfel încât să încheiem acest episod trist în care baroni roşii au încercat să transforme în moşie proprie, practic, proprietăţi ale statului român”, a menţionat prim-ministrul.

Insula Belina pregătită să fie un paradis fiscal

Subiectul trecerii Insulei Belina la CJ Teleorman a făcut obiectul unui dosar DNA în care au fost anchetate și audiate nume grele din fosta guvernare PSD, inclusiv miniștri.

În luna noiembrie a anului 2017, senatorul PSD Șerban Nicolae, venea cu o inițiativă legislativă care prevedea scutirea de taxe și impozite pentru cazinouri care se construiesc pe insule și grinduri. Proiectul de lege urma să transforme insula Belina într-un adevărat paradis fiscal. Nu cu mulți ani în urmă, cu sprijinul autorităților județene ale Teleormanului, Insula Belina și Brațul Pavel fuseseră subevaluate puternic și date societății Tel Drum. Practic, cele două bucăți de pământ românesc valorau, în acte, de cel puțin 14 ori mai puțin decât în realitate.

Alte știri de interes

1 iunie așteptata RELAXARE: Oficial, liber la terase și meciuri de fotbal

Gloria Pascu

Zimbri în Făgăraș – După 200 de ani de la dispariție, primii 8 zimbri pasc liberi în munții Făgăraș – VIDEO emoționant

Saghin Cristian

Institutul Cantacuzino și Centrul OncoGen vor produce vaccinul românesc anti-coronavirus

Saghin Cristian

Plouă cu bani peste Europa? Câți bani se împart pentru revenirea economiilor

Gloria Pascu

Ministrul Dezvoltării: Nu mai putem susţine secretare cu salarii mari

Saghin Cristian

164 de kilometri de șantiere de autostradă deschise, dar prea puțini dați în folosință. Ministrul Bode vine cu precizări

Mihnea Tudor

Întâlnire Bogdan Aurescu – Peter Szijjarto. Apel la reţinere și discernământ

Mihnea Tudor

Putem merge la mare? Cum completăm declarația pentru un drum dus-întors? Întrebări și răspunsuri de la Poliția Română

Mihnea Tudor

Insula Belina – Ministrul Mediului, șocat: Totul, destinat unor privilegiați. Totul, ilegal! – VIDEO

Gloria Pascu

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »