Parchetul Militar s-a autosesizat în cazul femeii din Constanța care a decedat pentru că ISU nu a avut cu ce sa o salveze

Parchetul Militar s-a autosesizat în cazul femeii din Constanța care a decedat pentru că ISU nu a avut cu ce sa o salveze
Parchetul Militar s-a autosesizat în cazul femeii din Constanța care a decedat pentru că ISU nu a avut cu ce sa o salveze

Parchetul Militar, de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, s-a autosesizat și a deschis  dosar penal, in rem, pentru neglijenţă în serviciu în legătură cu modul în care pompierii au intervenit la incendiul de marţi, dintr-un bloc din Constanţa, soldat cu decesul unei femei care a căzut în gol de la etajul 6 al imobilului.

Un incendiu puternic a izbucnit, marţi, într-un apartament situat la etajul 6 al unui bloc de pe bulevardul Mamaia, din municipiul Constanţa. O femeie, aflată în apartament a încercat să scape ieşind în exteriorul balconului şi a căzut în gol de la etaj. 

Iniţial, femeia şi soţul acesteia reuşiseră să iasă din apartament, însă ea s-a întors în locuinţă pentru a recupera un laptop. Se pare că incendiul din apartament ar fi izbucnit de la o lumânare lăsată aprinsă. Femeia obișnuia să aprindă lumânări pentru fiul ei, care s-a sinucis în urmă cu o lună.

De altfel, femeia care și-a pierdut viața se întorsese după amintirile cu băiatul ei mort, pozele acestuia fiind în laptop. Acela ar fi fost momentul când ar fi rămas blocată în casă și a hotărât să sară pe balcon. 

Tragedia a avut loc în contextul în care primele echipaje de pompieri venite la faţa locului nu aveau nici autoscară şi nici o saltea pe care femeia să poată sări.

ISU Constanţa a transmis că la faţa locului a fost adusă o autoscară, la două minute după ce femeia a căzut de la etaj, însă în spaţiul public au apărut imagini care arată că autoscara ar fi ajuns cu o întârziere de 14 minute.

“Referitor la incendiul produs în această dimineaţă în municipiul Constanţa, care s-a manifestat într-un apartament situat la etajul 6 al unui bloc de locuinţe, facem următoarele precizări: Apelul la numărul unic de urgenţă 112 a fost preluat de dispecerul ISU Constanţa la ora 09.14; La ora 09.15 au fost alertate simultan următoarele echipaje: 1 ambulanţă SMURD tip B2, 2 autospeciale de stingere şi 1 autoscară; Ambulanţa SMURD tip B2 şi cele 2 autospeciale de stingere au fost alertate din cadrul Detaşamentului de Pompieri Sublocotenent Fripis Marius Daniel Constanţa Oraş, care se află la aproximativ 2 km faţă de locul producerii incendiului. Primul echipaj care a ajuns la locul intervenţiei a fost ambulanţa SMURD tip B2, la ora 09.21 (…) Autoscara a ajuns la locul intervenţiei la ora 09.27, distanţa parcursă fiind de 8 km. Ora la care femeia s-a desprins de la balcon a fost 09.25. Forţele aflate la locul intervenţiei în momentul sosirii autoscării erau 2 autospeciale de stingere, 1 ambulanţă SMURD tip B, precum şi 2 ambulanţe ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă”, se arăta într-un comunicat transmis marţi de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) “Dobrogea”.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

autosesizatcaz incendiu constantadosar penalfemeie cazuta etaj incendiufemeie moarta constantaincendiu constantaISUisu nu a avut cu ce sa o salvezeisu nu a avut perna gonflabilaISU nu avut scaraneglijenta serviciuparchet militar
Daniela Arnautu

Alte stiri de interes