Parcul Elisabeta Rizea, inaugurat pe 31 decembrie 2020

Parcul Elisabeta Rizea Sectorul 1
Parcul Elisabeta Rizea Sectorul 1

Primarul Sectorul 1, Clotilde Armand, anunță pe o rețea de socializare că în ultima zi a anului 2020 a fost inaugurat un nou parc în București: Parcul Elisabeta Rizea.

”Sectorul 1 are de astăzi un nou parc.În condițiile în care Bucureștiul se află în topul celor mai poluate orașe din Europa, orice spațiu verde este vital pentru sănătatea comunității noastre. Astfel, am decis să avem un nou parc în Sectorul 1 iar acesta să poarte numele: Elisabeta Rizea – eroină a luptei anticomuniste din România, care a fost arestată şi torturată de regimul comunist și condamnată la 12 ani de închisoare.

Prea puțini cetățeni știu cine a fost această adevărată eroină a națiunii române. Iar noi cei din Primăria Sectorului 1 am decis să-i onorăm memoria și sacrificiul prin acest gest. Vom lansa curând și un concurs pentru realizarea unui bust al Elisabetei Rizea pe care îl vom amplasa aici.

Parcul Elisabeta Rizea situat pe Bulevardul Poligrafiei, lângă Piața Presei Libere, își deschide porțile pentru public astăzi, 31 decembrie 2020”, scrie Clotilde Armand, pe pagina sa de Facebook.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

clotilde armand elisabeta rizeaelisabeta rizeanou parc sector 1parcul elisabeta rizea
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes