Participare românească la prima întâlnire a grupului de lucru ONU dedicat Carierei Didactice

Ligia Deca, ministrul Educației, a participat la prima întâlnire a grupului de lucru ONU dedicat Carierei Didactice.

Ministrul Educației a declarat că a fost ”o reală mândrie să particip la prima întâlnire a grupului de lucru ONU dedicat Carierei Didactice, care a reunit lideri din domeniul educației din întreaga lume, dar și membri ai organizațiilor reprezentative pentru corpul profesoral”.

Invitată de Antonio Guterres, secretarul general al ONU, Ligia Deca a mai afirmat: „Acest grup de lucru va colabora pentru elaborarea unei viziuni și a unui set de recomandări ce vor ajuta la atingerea performanței în sistemele de învățământ din lume”.

Aceasta a precizat că „este vorba despre o activitate comună ce se va întinde pe parcursul mai multor luni, iar toți profesioniștii vor contribui activ la analizarea politicilor educaționale din ultimii zece ani. În final, propunerile rezultate vor ajuta implementarea unei educații de calitate în sistemele de învățământ din întreaga lume. Prima variantă a raportului întocmit de acest grup de lucru va fi lansată chiar în data de 5 octombrie, de Ziua Mondială a Educației (World Teachers Day)”.

„Sunt onorată că am fost invitată să fac parte din acest grup de lucru și sunt mândră de faptul că reprezint România într-un colectiv format din profesioniști de renume”, a transmis Ligia Deca.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

grup de lucruligia decaonu
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes