Patriarhul Daniel, în Pastorala de Crăciun: Poporul român, îndoliat şi întristat. Este mare nevoie de rugăciune, de solidaritate şi ajutorare frăţească

Patriarhul Bisericii Ortdoxe Române, PF Daniel, afirmă, în Pastorala de Crăciun, că omenirea, confruntată cu noul coronavirus, traversează o perioadă grea. ”Şi poporul român este îndoliat şi întristat”, afirmă PF Daniel, apreciind că este mare nevoie de rugăciune, de solidaritate şi ajutorare frăţească.

”Anul 2020 a fost în Patriarhia Română «Anul omagial al pastoraţiei părinţilor şi copiilor»  şi «Anul comemorativ al filantropilor ortodocşi români», având ca scop cultivarea vieţii creştine în familie şi promovarea educaţiei creştine în societatea contemporană, precum şi promovarea filantropiei creştine astăzi, ca lucrare esenţială în activitatea Bisericii. Familia, binecuvântată de Dumnezeu spre a cultiva iubirea reciprocă şi a da naştere copiilor, este izvor de viaţă sfântă pentru fiecare popor şi pentru întreaga umanitate”, afirmă Patriarhul Daniel, în Pastorala publicată de basilica.ro.

PF Daniel afirmă că, cunoscând provocările actuale la adresa familiei creştine, ”este necesar să afirmăm cu tărie sfinţenia căsătoriei, solidaritatea în familie şi între familii, demnitatea maternităţii, a paternităţii, a filiaţiei şi a fraternităţii, ca daruri ale iubirii lui Dumnezeu, ce trebuie cultivate în comuniune de iubire şi coresponsabilitate”.

”În contextul pandemiei de astăzi, omenirea confruntată cu noul coronavirus traversează o perioadă grea privind viaţa şi sănătatea oamenilor. Şi poporul român este îndoliat şi întristat, deoarece mulţi români au decedat, iar alţii au suferit până când s-au vindecat de această boală. Prin urmare, este mare nevoie de multă rugăciune, de solidaritate şi ajutorare frăţească. În acest sens, adresăm îndemn părintesc tuturor, de a veni în ajutorul celor aflaţi în suferinţă şi în lipsuri, a familiilor sărace, sprijinind familiile cu mulţi copii, bătrânii şi persoanele singure, descurajate, îndoliate şi îndurerate, oferindu-le un semn al iubirii milostive a lui Hristos faţă de ei, un cuvânt bun şi o faptă bună. Sărbătoarea Naşterii Domnului este un prilej de întărire a comuniunii, de întrajutorare şi de fapte de milostenie, care sunt roade ale dreptei credinţe, mărturii concrete ale iubirii noastre smerite faţă de Dumnezeu şi faţă de oameni”, mai afirmă Patriarhul.

Potrivit acestuia, ”Lumina Pruncului Iisus născut în Betleem ne cheamă să arătăm mereu în jurul nostru, prin cuvânt şi faptă, semne de speranţă, de pace şi bucurie”.

”Ca şi în anii precedenţi, la cumpăna dintre ani, adică în noaptea de 31 decembrie 2020 spre 1 ianuarie 2021, şi în ziua de Anul Nou, să înălţăm rugăciuni de mulţumire lui Dumnezeu pentru binefacerile primite de la El în anul 2020 care a trecut şi să-I cerem ajutorul în toată lucrarea cea bună şi folositoare din Anul Nou 2021 în care intrăm. Să pomenim în rugăciunile noastre şi pe toţi românii care se află printre străini, în jurul graniţelor României sau în diaspora română, ca să păstrăm, cu multă iubire frăţească, unitatea de credinţă şi de neam. Cu prilejul Sfintelor Sărbători ale Naşterii Domnului, Anului Nou 2021 şi Botezului Domnului, vă adresăm tuturor părinteşti binecuvântări, doriri de sănătate şi mântuire, pace şi bucurie, fericire şi mult ajutor de la Dumnezeu în toată fapta cea bună, dimpreună cu salutarea tradiţională: «La mulţi ani!»”, a mai transmis Patriarhul.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

Pastorala de Crăciun Patriarhul Bisericii Ortdoxe Române Patriarhul Daniel preafericitul daniel
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes