Patru echipe în cupele europene. Ce adversari pot întâlni şi ce bani vor încasa

Ultima etapă din playoff a lămurit situaţia încâlcită din acest sezon. Viitorul a câştigat titlul de campioană a României după victoria cu CFR Cluj şi, pe lângă trofeul cucerit, primeşte dreptul de a reprezenta România în Liga Campionilor.

Viitorul va intra în cea mai importantă competiţie inter-cluburi din lume în turul 3 preliminar pe traseul campioanelor, în timp ce FCSB, ocupanta locului secund în Liga 1, va intra în Liga Campionilor în acelaşi tur, însă pe partea de tablou a non-campioanelor. Cele două echipe care ne vor reprezenta în această competiţie beneficiază şi de un jolly joker. Potrivit regulamentelor UEFA, echipele care vor fi eliminate în turul 3 al Ligii Campionilor nu vor părăsi cupele europene, ci vor merge în playoff-ul Europa League. Mai mult, dacă Viitorul sau FCSB vor învinge în turul 3 şi vor merge în playoff-ul Ligii, în cazul unei eliminări în acea fază a competiţiei vor merge direct la tragerea la sorţi pentru grupele Europa League.

Participarea în Liga Campionilor se poate dovedi o afacere de succes pentru cluburile româneşti. În funcţie de cât de mult vor rezista în competiţie, Viitorul şi FCSB vor putea câştiga sume impresionante de bani de la UEFA, calificarea în grupele competiţiei asigurând venituri uriaşe pentru nivelul fotbalului românesc. Grila de premii a forurului european în sezonul trecut, probabil aceeaşi şi pentru sezonul viitor, arată astfel: …

Articolul pe larg »»» : Viitorul e campioană, avem şi alte patru echipe în cupele europene. În ce tururi joacă Viitorul şi FCSB în Liga Campionilor, ce adversari pot întâlni şi ce bani vor încasa cluburile din România | @ProSport

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes