Recomandate Sanatate

Galerie FOTO – Patru unități de terapie intensivă mobilă, recepționate de DSU. Pot ajunge oriunde în țară

Galerie FOTO - Patru unități de terapie intensivă mobilă, recepționate de DSU. Pot ajunge oriunde în țară
Galerie FOTO - Patru unități de terapie intensivă mobilă, recepționate de DSU. Pot ajunge oriunde în țară

Astăzi, 18 iunie 2020, a avut loc activitatea de recepție a 4 unități de terapie intensivă mobilă care au ajuns în dotarea rezervei naționale de protecție civilă, a anunțat Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, într-un comunicat.

”O etapă importantă în creșterea rezilienței sistemului național de urgență s-a finalizat astăzi prin ajungerea în dotarea rezervei naționale de protecție civilă a patru unități mobile de terapie intensivă achiziționate cu sprijinul societății civile și a mediului de afaceri”, se precizează în documentul DSU.

Pot ajunge oriunde în țară

”Fiind construite pe structura unui tir, fiecare din aceste unități mobile poate fi deplasată oriunde în țară, crescând astfel capacitatea de terapie intensivă acolo unde va fi cea mai mare nevoie, fie că este vorba de un spital fizic sau mobil (de tipul spitalelor de campanie ROL) și oferind îngrijire la cele mai înalte standarde pacienților în stare critică. Fiecare din unitățile mobile de terapie intensivă sunt dotate cu 12 paturi având, alături de gaze medicale, toate echipamentele necesare unei astfel de secții, respectiv ventilatoare, monitoare și injectomate, dotarea celor patru unități făcându-se atât prin eforturile inițiatorilor dar și cu sprijinul Guvernului României.

În cadrul evenimentului au fost prezenți și reprezentanții societății civile și fundațiilor care și-au canalizat forțele și implicit resursele pentru a veni în sprijinul salvării cetățenilor în situații de urgență.

Galerie FOTO

Patru unități de terapie intensivă mobilă, recepționate de DSU

Evenimentul s-a bucurat de prezența înalților oficiali, Președintele României, Klaus Iohannis, premierul României, Ludovic Orban, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr.Raed Arafat și Inspectorul general al IGSU, general de brigadă Dan Paul Iamandi”, mai informează DSU.

Alte știri de interes

Surpriză pentru studenţii care au burse sociale şi învaţă la universităţi care vor face cursuri online

Gloria Pascu

Raport coronavirus România pentru săptămâna 14 – 20 septembrie

Mihnea Tudor

Ce este Inițiativa Smart Village. Integrarea satului inteligent în dezvoltarea rurală

Furdu Constantin

Orban: Astăzi, PSD ”a băgat România în faliment”. Raport de-a dreptul imbecil

Mihnea Tudor

Conflictul între Guvern și Parlament pe tema moțiunii de cenzură, tranșat de decizia CCR

Mihnea Tudor

Campania electorală faza pe înregistrări: Nicușor Dan, spionat de omul lui Băluță și aruncat pe piață de Dana Budeanu: Mafia din PSD și urmașii lui Dragnea

Mihnea Tudor

A bătut tot ce a prins! Agenți de pază, polițiști și polițiști locali, bătuți de o fată de 22 de ani

Mihnea Tudor

Nelu Tătaru despre evaluarea mortalităţii cauzate de coronavirus: Cei din Terapia Intensivă sunt cei care numără decedaţii

Mihnea Tudor

Gabriela Firea şi soţul său s-au fotografiat cu fiii lor într-o sală de clasă, deşi în cele mai multe şcoli nu a fost permis accesul părinţilor

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »