Galerie FOTO – Patru unități de terapie intensivă mobilă, recepționate de DSU. Pot ajunge oriunde în țară

Galerie FOTO - Patru unități de terapie intensivă mobilă, recepționate de DSU. Pot ajunge oriunde în țară
Galerie FOTO - Patru unități de terapie intensivă mobilă, recepționate de DSU. Pot ajunge oriunde în țară

Astăzi, 18 iunie 2020, a avut loc activitatea de recepție a 4 unități de terapie intensivă mobilă care au ajuns în dotarea rezervei naționale de protecție civilă, a anunțat Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, într-un comunicat.

”O etapă importantă în creșterea rezilienței sistemului național de urgență s-a finalizat astăzi prin ajungerea în dotarea rezervei naționale de protecție civilă a patru unități mobile de terapie intensivă achiziționate cu sprijinul societății civile și a mediului de afaceri”, se precizează în documentul DSU.

Pot ajunge oriunde în țară

”Fiind construite pe structura unui tir, fiecare din aceste unități mobile poate fi deplasată oriunde în țară, crescând astfel capacitatea de terapie intensivă acolo unde va fi cea mai mare nevoie, fie că este vorba de un spital fizic sau mobil (de tipul spitalelor de campanie ROL) și oferind îngrijire la cele mai înalte standarde pacienților în stare critică. Fiecare din unitățile mobile de terapie intensivă sunt dotate cu 12 paturi având, alături de gaze medicale, toate echipamentele necesare unei astfel de secții, respectiv ventilatoare, monitoare și injectomate, dotarea celor patru unități făcându-se atât prin eforturile inițiatorilor dar și cu sprijinul Guvernului României.

În cadrul evenimentului au fost prezenți și reprezentanții societății civile și fundațiilor care și-au canalizat forțele și implicit resursele pentru a veni în sprijinul salvării cetățenilor în situații de urgență.

Galerie FOTO

Patru unități de terapie intensivă mobilă, recepționate de DSU

Evenimentul s-a bucurat de prezența înalților oficiali, Președintele României, Klaus Iohannis, premierul României, Ludovic Orban, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr.Raed Arafat și Inspectorul general al IGSU, general de brigadă Dan Paul Iamandi”, mai informează DSU.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

departamentul pentru situatii de urgenta dsu pompieri smurd unitati terapie intensiva mobila
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes