Patru urși, aduși ilegal în comuna Ceraşu – Primarul cere sprijin pentru identificarea celor care au relocat astfel animalele

Primarul comunei prahovene Ceraşu, Alin Staicu, reclamă că persoane necunoscute au adus ilegal în zona localităţii patru urşi pe care i-au abandonat. El anunţă că a cerut sprijinul autorităţilor pentru identificarea celor care au relocat ilegal animalele sălbatice.

Anunţul privind faptul că urşi au fost aduşi ilegal la Ceraşu a fost făcut de edil pe Facebook.

“Patru urşi au fost aduşi ilegal de către persoane necunoscute în zona Valea Borului – Drumul spre Costeni (Fetele Târlii). Am solicitat ajutorul autorităţilor competente pentru a identifica modalitatea în care urşii au ajuns în comuna noastră şi pentru a găsi soluţii pentru relocarea acestora în alte zone. Rugăm cetăţenii să fie atenţi şi să anunţe autorităţile dacă animalele sălbatice îşi fac apariţia în apropierea gospodăriilor”, a scris primarul.

Contactat telefonic, Alin Staicu a declarat, pentru News.ro, că localnici aflaţi cu animale la păscut au povestit cum dintr-o maşină au fost lăsaţi liberi la marginea comunei un urs adult şi trei pui. Edilul a precizat că animalele au provocat deja daune în curţile unor localnici.

Staicu a declarat că nu este prima dată când animale sunt relocate ilegal în zona comunei, precizând că are informaţii potrivit cărora ocoale silvice private din judeţe limitrofe Prahovei ar fi făcut anterior acţiuni de relocare similare.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

ursi cerasuursi comuna cerasuursi relocati ilegal
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes