Pe urmele ”Crăișorului” Avram Iancu

Pe urmele ”Crăișorului” Avram Iancu. Credit foto: BLC Media
Pe urmele ”Crăișorului” Avram Iancu. Credit foto: BLC Media

Locuri de basm și oameni de poveste din Țara Moților, acolo unde tradiția și istoria sunt, de asemenea, la loc de cinste, vom putea vedea, sâmbătă de la ora 15:00, într-o nouă ediție ROventura, la Kanal D.

De la leagănul “Crăișorului” Avram Iancu până sus, la Vidra și mai apoi, la Albac, George Mihai și Andreea Străvoiu, gazdele ”ROventura”, ne invită într-un periplu de basm prin Țara Moților. Vom descoperi aura unor eroi intrați în istorie, vom afla povestea unor minuni naturale și vom gusta din tradițiile legendare de pe Valea Arieșului.

Pentru început, ne îndreptăm pașii către locul în care a trăit legendarul erou Avram Iancu, un loc cu o încărcătură fantastică, ce poartă încă spiritul celui atât de iubit și supranumit “Crăișorul Munților”. Aici, la Muzeul Memorial Avram Iancu putem admira un adevărat altar închinat eroului din Țara Moților!

O adevarată podoabă a Munților Apuseni, Cascada Vidra este o minunăție și pe timp de iarnă. Cochiliile vechi de milioane de ani, pietrificate în calcar, căderea de apă de la Vidra, sau lacul de acumulare din barajul Mihoești, toate sunt adevărate minunății ale naturii!

Un binemeritat popas pe Valea Arieșului se transformă într-un spectacol pentru turiști. Cu mare bucurie ajungem la Albac, acolo unde ne vom bucura de o casă de oaspeți binecunoscută de toți cei care au trecut măcar o dată pe aici.

Simbol al moților, tulnicul se mai întâlnește în foarte puține locuri pe Pământ iar aici, în “’țara de piatră” tulnicul (n.r. vechi instrument muzical de suflat, asemanator buciumului) reprezintă tradiție, istorie și cultură, o veritabilă punte peste timp.

Nu ratați, sâmbătă, de la ora 15:00, o nouă ediție ”ROventura”, cu George Mihai și Andreea Străvoiu, la Kanal D.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

avram iancu roventura tara motilor
Felix Bradu
Felix Bradu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 20 de ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes