Pe urmele istoriei și ale bucatelor legendare, la Miercurea Sibiului

Pe urmele istoriei și ale bucatelor legendare, la Miercurea Sibiului. Sursa foto: Kanal D
Pe urmele istoriei și ale bucatelor legendare, la Miercurea Sibiului. Sursa foto: Kanal D

Sâmbăta, de la ora 15:00, George Mihai și Andreea Străvoiu, gazdele ”ROventura” ne invită pe urmele istoriei, dar și ale bucatelor legendare, menite să ne facă drumețiile mai ușoare.

Vom afla povestea orașului Miercurea Sibiului, leagănul sașilor din Transilvania, dar și al Băilor Miercurea, cu o istorie cunoscută încă din vremea dacilor și reînviată de o familie de întreprinzători. Tot în această ediție ”ROventura”, George și Andreea ne vor spune și tainele celui mai cunoscut preparat culinar din Țara Secașelor.

Nu puțini sunt aceia care au poposit măcar o dată la Miercurea Sibiului, pentru un renumitul ciolan cu fasole sau alte pofte ivite la drumul mare. Băile au dispărut, nefiind bani de investiții și abia de vreo 3 ani încoace, locul a îmbrăcat haine noi și continuă să spună povestea izvoarelor, cunoscute în zonă încă din vremea dacilor. Vom avea o ocazie inedită pentru a afla povestea familiei Salonti, cei care au pus acest loc pe harta turistică și gastronomică a țării.

Oamenii n-au precupețit niciun efort în toți anii aceștia, ducând ospitaliatea specifică ardelenilor la rang de artă. După un bine-meritat răsfăț la băi și-un somn bun, călătorii noștri ne invită să vizităm vatra orașului Miercurea Sibiului, pentru a-i afla povestea și rădăcinile. Ajunși la Muzeul Țării Secaselor, ne atrag atenția multe din obiectele expuse în această casă. Muzeul și tot ce e în jur ne ajută să înțelegem mai bine istoria întregii comunități. Astăzi, nimeni nu mai vrea să vândă în zonă. Fiecare casă săsească este astăzi un mic tezaur.

Nu ratați sâmbătă, de la ora 15:00, o nouă ediție ”ROventura”, cu George Mihai și Andreea Străvoiu, la Kanal D.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

miercurea sibiului roventura
Felix Bradu
Felix Bradu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 20 de ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes