Pe urmele tradiției, în Munții Stânișoarei

Pe urmele tradiției, în Munții Stânișoarei
Pe urmele tradiției, în Munții Stânișoarei

Sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, o nouă ediție „ROventura” ne invită la o cură de sănătate și bucurie pentru suflet și trup, pe frumoasa vale a Bistriței, în Neamț. George Mihai și Andreea Străvoiu merg pe urmele tradiției, în munții Stânișoarei, tocmai de la poalele Olimpului Moldovei. Nelipsite vor fi bucatele delicioase de la stână, și un popas pe cinste la pensiunea gazdelor emisiunii, dar și aventura, de care avem parte din plin în parcul de distracții din Durău.

Prima oprire a călătorilor noștri are loc la stână, iar plimbarea până acolo este un spectacol, din oferta premium, pentru grupurile de turiști dornice să-și petreacă o zi la stâna din singurătatea muntelui. Zona aceasta păstrează încă arii vaste de natură nealterată, de cărări necălcate decât de mioare, ciobani și fiare ale pădurii. Mai mult, belșugul și armonia, dar și savoarea și culoarea bucatelor, cum întâlnești în ceaunele moldovenilor, rar ne este dat să găsim. E nevoie de focuri strașnice sub ceaune și grătar deopotrivă. Mai apoi se cer produse proaspete și mâini dibace, de moldovence încercate și cu muncă grea, dar și cu finețurile din bucătărie.

Oieritul, sfântă îndeletnicire strămoșească, înnobilează și astăzi pe cei care se căznesc cu mioarele în singurătatea muntelui, spre bucuria pântecelor semenilor de pe vale. Dar adevărata împlinire sufletească o simți gustând din cașul și friptura de oaie chiar aici, sus, pe crestele domoale. Fiecare zi petrecută la pensiunea de la poalele Ceahlăului e o binecuvântare. Locul e plin de colțișoare tihnite, dar și de activități de relaxare. Durău Park, un loc în inima stațiunii, adună laolaltă turiștii sosiți pe aceste meleaguri. La Durău, lucrurile se mișcă în direcția bună, cel puțin în privința ospitalității și a turismului de aventură.

Nu ratați sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, o nouă ediție “ROventura”, cu George Mihai și Andreea Străvoiu, la Kanal D.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

muntii stanisoarei parcul de distractii durau roventura valea bistritei
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes