Pensiile speciale se vor impozita cu 85%. Cine va fi afectat

Deputaţii Comisiei de buget au decis, miercuri, impozitarea pensiilor mai mari de 7.001 lei cu 85% pentru ceea ce depăşeşte această sumă, după ce au dezbătut un proiect de lege al PSD care prevede impozitarea pensiilor speciale.

Conform unui amendament de la PSD, PNL şi USR, „pensiile cu valoare de până la 2.000 de lei inclusiv nu se impozitează, cele cuprinse între 2.000 şi 7.000 se impozitează cu 10%, iar pensiile cu o valoare de peste 7.001 lei se impozitează cu 85%, pentru ceea ce depăşeşte suma de 7.001 lei”.
Proiectul va fi supus votului şi în plenul reunit al Parlamentului de joi, pentru că se referă şi la pensiile deputaţilor şi senatorilor.

”Pentru că în această lege se face referire inclusiv la categoria parlamentari, pentru a nu exista niciun fel de dubiu de neconstituţionalitate, vă propun ca mâine (joi – n.r), în plenul reunit, să introducem acest proiect la plenul reunit strict pentru articolul care face referire la parlamentari.

Aşa cum ştiţi, pentru parlamentari e nevoie de un plen comun care să modifice Statutul parlamentarilor. Preşedintele Comisiei de statut este aici, mâine dimineaţă va face şedinţă, iar pentru acest articol plenul reunit să dea din nou un vot. În acest fel avem o lege constituţională prin care eliminăm toate pensiile speciale din România”, a spus liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, în plenul Camerei Deputaţilor.

Marcel Ciolacu, preşedintele Camerei Deputaţilor, a menţionat că joi dimineaţă se vor reuni Birourile permanente ale Parlamentului pentru a introduce pe ordinea de zi acest proiect.

”Să nu credeți că a fost ușor”

Cristina Prună, liderul deputaților USR, a anunțat această decizie ca o mare victorie a partidului său:

”VICTORIE!

Pensiile speciale se vor impozita cu 85% peste un prag de 7000 lei. E mai puțin decât impozitul de 90% peste pragul de 3500 de lei, așa cum a propus USR. Dar e bine totuși că nu vom mai avea pensii de 78.000 lei/lună.

Lupta noastră de 3 ani și jumătate în Parlament a dat roade! Dar să nu credeți că a fost ușor. A fost o luptă la baionetă. Mi s-a tăiat microfonul în nenumărate rânduri, am primit sancțiuni din partea lui Eugen Nicolicea, am cerut de zeci de ori dezbaterea proiectelor noastre. Dar am simțit mereu că suntem pe drumul cel bun și că trebuie să nu renunțăm.

Am fost primul partid care a adus în discuția publică acest subiect de inechitate INACCEPTABIL. Și vom continua lupta împotriva șmecherilor care își dau tot felul de privilegii.

Sper ca judecătorii CCR să nu cumva să dea înapoi”, a scris Cristina Prună pe Facebook.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

cu cat se impoziteaza pensiile speciale impozitare pensii speciale pensii speciale
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes