Pensionarea fostei şefe a DIICOT Giorgiana Hosu – Stelian Ion: Anormal, la o vârstă atât de fragedă!

Stelian Ion a afirmat că „este absolut anormal ca la o vârstă atât de fragedă, să spun aşa, să ieşi la pensie”, întrebat cum vede pensionarea fostei şefe a DIICOT la mai puţin 50 de ani. Referitor la pensionarea magistraţilor, ministrul Justiţiei a explicat că „sunt nişte variante în lucru şi, până când nu agreăm împreună cu sistemul judiciar şi cu Ministerul Muncii şi cu colegii din Parlament formula ideală, nu are rost să facem speculaţii pe această temă”.

„Aici sunt în calitate de ministru. În calitate de cetăţean pot răspunde în alt context. Ca ministru mă interesează legislaţia să fie una echilibrată. Mă interesează să venim cu propuneri care se fac în aşa fel încât magistraţii să îşi dorească să rămână în profesie o perioadă cât mai mare de timp. Este absolut anormal ca la o vârstă atât de fragedă, să spun aşa, să ieşi la pensie. Mă gândesc că peste câţiva ani de zile, dacă aş fi fost magistrat, iată mi-aş fi putut depune şi eu cererea de pensionare, ceea ce este peste imaginaţia mea. Nu mi-aş imagina vreodată o asemenea ipoteză, dar, iată că în România se întâmplă. Ce îmi doresc este, repet, să găsim acele soluţii astfel încât în primul rând magistraţii ei înşişi să îşi dorească să rămână în sistem. Adică să aibă condiţiile din punct de vedere logistic asigurate şi de curând am început în cadrul unui grup de lucru care va verifica posibilităţile de modificare a Codului de procedură civilă, astfel încât să degrevăm instanţele, să accelerăm procesele. Contează foarte mult durata. Toate aceste instrumente să fie la îndemâna magistraţilor. Iar pe chestiunile legate de pensionare am răspuns de foarte multe ori. Sunt nişte variante în lucru şi, până când nu agreăm împreună cu sistemul judiciar şi cu Ministerul Muncii şi cu colegii din Parlament formula ideală, nu are rost să facem speculaţii pe această temă”, a afirmat Stelian Ion, întrebat miercuri la Palatul Victoria cum vede pensionarea Giorgianei Hosu la doar 49 de ani.

Giorgiana Hosu, pensionar la 49 de ani

Fosta şefă DIICOT Giorgiana Hosu se pensionează de la 1 iulie, la mai puţin de 50 de ani, Secţia pentru procurori a CSM transmiţând marţi preşedintelui Klaus Iohannis propunerea de eliberare din funcţie prin pensionare.

„Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, după suplimentarea ordinii de zi, a hotărât înaintarea către Preşedintele României a propunerii privind eliberarea din funcţie, prin pensionare, începând cu data de 01.07.2021, a doamnei HOSU ELENA – GIORGIANA, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. (unanimitate)”, conform ordinii de zi soluţionate în şedinţa de marţi a secţiei.

Giorgiana Hosu a demisionat de la conducerea DIICOT în septembrie 2020, ca reacţie la faptul că soţul său, fostul poliţist Dan Hosu, a fost condamnat joi la 3 ani de închisoare cu suspendare în dosarul în care este acuzat că a ajutat-o pe Angela Toncescu, fost membru în Consiliul de Administraţie al Carpatica Asig Sibiu, să influenţeze deciziile de la nivelul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) astfel încât să obţină avizul pentru numirea în funcţia de preşedinte al CA al Carpatica Asig.

Ea fusese numită la conducerea DIICOT în februarie 2020, în pofida avizului negativ al CSM.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

georgiana hosu pensionare steliana hossu stelian ion
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes