Pentagon: Aproximativ 64.000 de oameni, evacuaţi până în prezent din Afganistan

Pentagonul a anunţat marţi că, începând cu luna iulie, Statele Unite au evacuat din Afganistan 63.900 de cetăţeni americani, personal SUA şi NATO şi civili afgani.

Potrivit generalului William “Hank” Taylor, aceste persoane „sunt acum mai în siguranţă şi în drumul lor spre o viaţă mai bună”, citează BBC.

Anterior marţi, Casa Albă a spus că 21.600 de oameni au fost scoşi din Afganistan în ultimele 24 de ore.

Luni, avioane au plecat de pe aeroportul din Kabul la fiecare 45 de minute, a mai spus generalul: „Suntem hotărâţi să facem mai mult”.

Separat, a afirmat el, 800 de oameni în cinci avioane au plecat de la baza aeriană Ramstein din Germania spre Statele Unite.

Tot în ultima zi, patru avioane cu 1.000 de pasageri au aterizat pe aeroportul internaţional Dulles din apropiere de Washington DC.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

evacuare afganistan numar evacuati pentagon
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes