Percheziţii în Bucureşti şi alte 5 județe într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare a banilor în domeniul construcţiilor şi materialelor de construcţie

Aproximativ 100 de poliţişti ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pun în aplicare marţi dimineaţă 28 de mandate de percheziţie şi vor duce la audieri mai multe persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare a banilor

”La data de 29 septembrie a.c., poliţişti ai Serviciului de Investigare a Criminaliţii Economice – Sector 5 din cadrul Poliţiei Capitalei pun în aplicare 28 mandate de percheziţie domiciliară în municipiului Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Giurgiu, Buzău, Dâmboviţa şi Ialomiţa într-un dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare a banilor”, anunţă Poliţia Capitalei.

Din cercetări a reieşit presupunerea rezonabilă că, în cursul anului 2016, administratorii unor firme ce activează, în principal, în domeniul construcţiilor şi materialelor de construcţie, ar fi înregistrat în contabilitate achiziţii de bunuri şi servicii în valoare de aproximativ 4.100.000 lei de la firme cu comportament de tip ,,fantomă”,.

Totodată, persoanele bănuite ar fi transferat suma de aproximativ 4.500.000 lei din contul firmelor cu comportament tip ,,fantomă,, în contul unor firme din Turcia.

Prejudiciul estimat este de aproximativ 1.200.000 lei reprezentând T.V.A. şi impozit pe profit, iar suma supusă procesului de spălare a banilor este de aproximativ 4.500.000 lei.

Acţiunea beneficiază de sprijinul de specialitate al Direcţiei de Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, precum şi de suportul poliţiştilor din cadrul Inspectoratelor de Poliţie din Judeţele Ialomiţa, Giurgiu, Dâmboviţa şi Buzău.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes