Percheziţii la DSP Arad şi la Spitalul Judeţean, într-un dosar care vizează modul în care sunt realizate testele COVID-19

Mai multe percheziţii au loc, miercuri, la sediul Direcţiei de Sănătate Publică Arad, la Spitalul Judeţean Arad şi la laboratoarele celor două înstituţii, într-un dosar care vizează modul de realizare a testelor COVID – 19.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, percheziţiile care au loc la Direcţia de Sănătate Publică Arad, la Spitalul Judeţean Arad şi la laboratoarele celor două înstituţii vizează o serie de ilegalităţi care au avut loc în modul de gestionare a crizei coronavirusului.

În speţă este vorba despre suspiciuni privind realizarea testelor de coronavirus.

Percheziţiile sunt coordonate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad, cu sprijinul Direcţiei Generale Anticorupţie, notează news.ro.

„Ne asteptam să fim cercetați și pentru testele PCR pe care le-am făcut în afara definiției de caz. La nivel județean am decis să facem teste în cămine de bătrâni sau alte instituții cu risc, pentru a găsi la timp bolnavii și a limita răspândirea infecției. Am făcut asta chiar dacă am știut că nu ne încadram pe lege, dar altfel riscam să scăpam de sub control răspândirea virusului tocmai în centre în care se află persoane cu multe vulnerabilități”, a declarat șeful DSP Arad, Horea Timiș.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

ancheta arad ancheta dsp arad ancheta spitalul de urgenta arad Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Arad
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes