Percheziții pentru accesarea registrului electronic al unui centru de vaccinare și eliberare de adeverințe de imunizare false

Poliţiştii şi procurorii din Alba fac, joi, două percheziţii în judeţul Cluj, la persoane suspectate că au accesat registrul electronic de evidenţă a vaccinărilor al unui centru din Alba, eliberând adeverinţe care atestau, în fals, că mai multe persoane s-ar fi vaccinat acolo. O persoană va fi dusă la audieri, iar alte zece vor fi citate în acelaşi scop.

“În această dimineaţă, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, efectuează două percheziţii domiciliare, în judeţul Cluj, la persoane bănuite de fals informatic. Acestea ar fi accesat o platformă de evidenţă a vaccinărilor şi ar fi eliberat adeverinţe care atestau, în fals, vaccinarea anti Covid – 19.”, a transmis Poliţia Română.

Din cercetări a rezultat că, în 28 iunie, o persoană ar fi accesat registrul electronic de evidenţă a vaccinărilor al unui centru din judeţul Alba şi ar fi eliberat mai multe adeverinţe care atestau, în fals, vaccinarea efectivă la acel centru a mai multor persoane, care nu au fost vaccinate acolo.

O persoană urmează a fi dusă la sediul poliţiei, iar alte 10 persoane vor fi citate, pentru audieri. 

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

accesare registru electronic adeverinte vaccinare false centru vaccinare alba perchezitii cluj
Daniela Arnautu

Alte stiri de interes