Pericolele din cuptorul cu microunde – pot genera afecțiuni grave

Pericolele din cuptorul cu microunde
Pericolele din cuptorul cu microunde

Cuptorul cu microunde ne uşurează treaba în gospodărie, dar cât este de sigura folosirea lui în pregătirea mâncării? În ultima vreme, în jurul cuptorului cu microunde planează foarte multe controverse, pe care tot încearcă specialiștii să le lămurească.

Practic, cercetătorii au evidențiat că folosirea unui cuptor cu microunde are și efecte secundare nedorite. Și aceasta datorită unui mic dispozitiv, numit magnetron. Acesta converteşte electricitatea primită în unde radio de scurtă frecvenţă. Iar undele respective afectează direct moleculele de apă din alimente care produc căldură.

Magnetronul este un tub special care produce energie pentru microunde. A fost creat de doi oameni de știință în Al Doilea Război Mondial. Abia după câțiva ani, microundele au fost folosite pentru a găti alimente.

Pericolele din cuptorul cu microunde

Trebuie să va asigurați întotdeauna că nu va aflați în apropierea cuptorului cu microunde atunci când este pornit. Dar iată care sunt efectele secundare ale microundelor, confirmate de numeroase studii:

– Sistem imunitar slăbit
– Sensibilitate mai mare la boli
– Defecte la naștere
– Reducerea rezistenței la infecții virale și bacteriene
– Cancer

Efectele negative asupra alimentelor

Pericolele din cuptorul cu microunde se răsfrâng și asupra alimentelor:

– elimină substanțele nutritive din alimentele noastre.
– radiațiile din aceste cuptoare deformează și distrug moleculele din alimente. Astfel, se ajunge chiar la crearea de compuși radioactivi dăunători.

Un studiu efectuat de către Search for Health a arătat că microundele au avut următoarele aspecte la participanți:

– Hemoglobina redusă care a condus la condiții anemice,
– Creșterea semnificativă a nivelului de colesterol,
– Leucocite crescute, indicând leziuni ale celulelor și intoxicații,
– Laptele matern pus la microunde a fost lipsit de 96% din anticorpii săi.

Sfaturi pentru folosirea cuptorului cu microunde

– ai grijă ce recipiente sau ambalajele introduci în cuptor. . Unele eliberează produse chimice care îți pot afecta sănătatea,
– reîncălzește bine alimentele la temperatură ridicată cu scopul de a ucide toate bacteriile,
– stai la o cel puțin 1,8 m de cuptor când funcționează,
– nu încălzi apă sau lichide prea mult timp
– nu utiliza cuptorul mai mult de 3 minute când încălzești ceva,
– nu reîncălzi niciodată laptele copilului într-un astfel de cuptor. Folosește cuptorul clasic sau unul electric,
– șterge cuptorul cu apă și detergent special sau cu unul blând,
– nu găti pui umpluţi în cuptorul cu microunde,
– nu găti ouă întregi fiindcă explodează. Poți găti doar omletă,
– când încălzești mâncarea la microunde caserola trebuie acoperită, dar lăsat un spațiu pentru ieșirea aburului.

Acum, dacă știi ce pericole prezintă cuptoarele cu microunde, ar trebui să fii mai atent. Chiar dacă folosirea lui e mai comodă, poate avea urmări grave.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

boli cuptor microundecat de sigur e cuptorul cu microundecuptor cu microundePericolele din cuptorul cu microunde
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes