Permise și taloane auto mai scumpe. Vezi noile prețuri

Taxele pentru eliberarea permiselor de conducere și a taloanelor auto s-au majorat cu 30%, începând cu 17 iunie.
Taxele pentru eliberarea permiselor de conducere și a taloanelor auto s-au majorat cu 30%, începând cu 17 iunie.

Taxele pentru eliberarea permiselor de conducere și a taloanelor auto s-au majorat cu 30%, începând cu 17 iunie.

Pentru a obține acum permisul de conducere, înainte de a susține examenul teoretic, trebuie să plătești o taxă de 89 de lei, cu 21 de lei mai mult decât în trecut. Taxele de examinare și reexaminare au fost eliminate începând cu 1 februarie 2017.

Preț certificat de înmatriculare

Pentru certificatele de înmatriculare, Direcţia de Permise anunţă un preţ de 49 de lei, cu 12 lei mai mult decât înainte.

Taxa de eliberare a autorizației provizorie costă acum 13 lei.

Creșterea costurilor pentru eliberarea documentelor auto este pusă pe seama inflaţiei. Tarifele anterioare erau neschimbate din anul 2009. În România, se înmatriculează, anual, circa 1 milion de maşini.

Toate taxele anunțate de Direcția Regim Permise de Conducere

  • 20 lei/placă tip A – plăci normale cu dimensiunea 110 x 520mm, folosite pentru toate autovehiculele (2 plăci – 40 lei).
  • 23 lei/placă tip B -plăci de formă dreptunghiulară cu dimensiunea 200x340mm (descrise și ca ”pătrate”), folosite doar pentru partea din spate a remorcilor sau a vehiculelor 4 x 4, dacă au un astfel de spațiu prevăzut din construcție.
  • 17 lei/placă tip C – plăci folosite doar pentru motociclete, dimensiunea de 130×240 mm.
  • 45 lei/operatiune – atribuire numar preferential: atribuirea unei combinații a numărului de înmatriculare, la alegerea solitantului la care se adaugă și valoarea plăcilor cu număr de înmatriculare (tip A,B sau C).
  • 30 lei/operațiune – păstrare număr: păstrarea combinației numărului de înmatriculare înainte de înstrăinarea vehiculului. Plăcile cu număr de înmatriculare ramân la solicitant.
  • 13 lei – contravaloarea autorizației provizorii a circulației.
  • 49 lei – contravaloarea certificatului de înmatriculare.
  • 89 lei – contravaloarea permisului de conducere.

Taxele pot fi achitate în numerar, prin internet banking, prin virament poștal sau mandat poștal (la oricare oficiu poștal).

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

pret autorizatie auto pret certificat de inmatriculare pret permis auto taxa eliberare permis
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes