Persoanele vaccinate pot intra liber în Spania, de luni

Intrarea în Spania este fără restricţii începând de luni, 7 iunie, pentru persoanele vaccinate. ridicarea restricției este valabilă pentru cei care atestă că sunt vaccinaţi anti-COVID-19 cu schema completă cu unul dintre vaccinurile Pfizer, Moderna, AstraZeneca sau Janssen, precum şi cu vaccinurile chinezeşti Sinopharm şi Sinovac-Coronavac. Singura condiţie este să fi trecut cel puţin 14 zile de la administrarea celei de-a doua doze de vaccin (sau doza unică în cazul vaccinului Janssen).

Însă, rămâne interzis accesul pentru persoanele care vin din India, Africa de Sud şi Brazilia, ţări cu răspândire accentuată a noilor variante ale coronavirusului SARS-CoV-2.

Deşi neaprobate de Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA), vaccinurile chinezeşti vor fi acceptate de autorităţile spaniole datorită administrării semnificative a acestora în America Latină şi Orientul Mijlociu.

Gură de oxigen pentru turism

Această relaxare a restricţiilor pentru intrarea în Spania – ce va fi detaliată printr-un ordin pe care ministerele Sănătăţii şi de Interne îl vor publica sâmbătă – este determinată de dorinţa guvernului de la Madrid de a relansa turismul, o sursă importantă de venituri pentru Spania, ţară care în primele patru luni ale acestui an a pierdut circa 20 de milioane de turişti.

Tot de luni Spania va începe implementarea într-o perioadă de probă a certificatului sanitar european, care ar trebui să devină aplicabil la nivelul Uniunii Europene de la 1 iulie.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

conditii intrare spania cum se intra in spania intrare spania turism spania vaccinare spania
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes