Sanatate

Personalul medical din prima line, implicat în combaterea COVID, va avea salarii sporite

Personalul medical din prima line, ce își desfășoară activitatea în contextul pandemiei generată de noul coronavirus, va beneficia de un spor salarial de până la 30%, procent ce va fi aplicat la salariul de bază.

Majorarea salarială a fost stabilită printr-un ordin de ministru care stabilește cine și cum va putea obține acest spor. Aceasta în condițiile în care sporul va fi aplicat în funcție de gradul de risc la care se expun cei care desfășoară activitățile prevăzute în actul normativ.

Cum se aplică sporul salarial

Procentul este de 30% – pentru cei care lucrează cu pacienți simptomatici cu forme medii ori severe, de 25% – dacă forma este diferită decât precedentele două și de 20% – personalul de specialitate medico-sanitar și auxiliar sanitar din cadrul spitalelor-suport, care asigură asistență medicală pacienților, care implică un contact direct cu pacientul.

Același procent este acordat personalului de specialitate din cadrul serviciilor de ambulanță; paramedicilor SMURD și cadrelor militare.

Un procent de 15% va fi aplicat personalului care desfășoară acțiuni de realizare a triajului clinico-epidemiologic și/sau de recoltare a probelor biologice în vederea identificării pacienților infectați.

Procentul de 10% este aplicat personalului din unitățile medicale destinate tratării pacienților COVID, pe perioada în care există internat în unitatea respectivă cel puțin un pacient testat pozitiv sau suspect.

Cine beneficiază de spor

De acest spor la salariu vor beneficia cadrele medico-sanitare și personalul auxiliar sanitar din unități sanitare, unități de asistență medico-socială și instituții medicale, indiferent de nivelul de subordonare sau coordonare. Este avut în vedere personalul de specialitate din farmacii comunitare, cel din cabinete de medicină de familie, personalul de specialitate din cabinete de medicină dentară, indiferent de forma de organizare.

De asemenea ordinul cuprinde și personalul de specialitate din cadrul altor furnizori de servicii medicale sau de asistență socială, implicat direct în acțiuni și misiuni legate de prevenirea, gestionarea și combaterea infecțiilor cu COVID-19.

Alte știri de interes

Bilanț uriaș al infectărilor cu coronavirus în România – 14 august 2020

Gloria Pascu

Starea de sănătate a managerului Spitalului din Vaslui s-a agravat. Ce efect are coronavirusul asupra corpului doctoriței

Mihnea Tudor

Record sumbru de îmbolnăviri cu coronavirus în România: 1415 cazuri noi

Mihnea Tudor

Un al patrulea angajat al Ministerului Sănătăţii, confirmat cu COVID-19

Gloria Pascu

Virgil Musta explică actualizarea definiţiilor de caz pentru COVID – 19

Mihnea Tudor

Directorul Spitalului din Vaslui, internat în comă

Mihnea Tudor

Clinică medicală Constanţa: S-au închis Secţia Chirurgie şi Blocul operator

Mihnea Tudor

Decizie privind carantina persoanele care vin din Spania în România

Gloria Pascu

Condiții pentru a fi donator de plasmă – Noile reguli stabilite de Ministerul Sănătăţii

Gloria Pascu

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »