Peste 220000 de doze de vaccin Pfizer BioNTech sosesc, luni, în România

Peste 220000 de doze de vaccin Pfizer BioNTech sosesc, luni, în România
Peste 220000 de doze de vaccin Pfizer BioNTech sosesc, luni, în România

O nouă tranşă de vaccin Pfizer BioNTech, respectiv 224.640 doze, ajunge luni în România, anunţă Comitetul de coordonare a vaccinării. 

Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara.

Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră.

 

Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă.  

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din Bucureşti, cât şi din ţară, dozele fiind distribuite după cum urmează: Centrul Naţional de Stocare Bucureşti: 63.180 doze; Centrul Regional de Depozitare Braşov: 26.910 doze; Centrul Regional de Depozitare Cluj: 29.250 doze; Centrul Regional de Depozitare Constanţa: 25.740 doze; Centrul Regional de Depozitare Craiova: 24.570 doze; Centrul Regional de Depozitare Iaşi: 29.250 doze; Centrul Regional de Depozitare Timişoara: 25.740 doze.  

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

romania transa noua vaccin pfizer
Daniela Arnautu

Alte stiri de interes