Peter Szijjarto a devoalat motivul pentru care Guvernul de la Budapesta investește în România

Peter Szijjarto, ministrul de Externe al Ungariei. captură video Digi 24
Peter Szijjarto, ministrul de Externe al Ungariei. captură video Digi 24


Peter Szijjarto, ministrul de Externe al Ungariei, a explicat, sâmbătă, de ce Guvernul de la Budapesta investește în țara noastră. Acesta a precizat, în cadrul unui interviu pentru Digi24, că ”cu cât vecinii noștri au mai mult succes, cu atât va fi mai bună poziția noastră”.

”De aceea suntem interesați de succesul economic și de progresul României. Cele mai mari companii ungare, inclusiv MOL, cea mai mare companie de la noi, dar și cea mai mare în domeniul energiei, OTP, cea mai mare bancă ungară, Richter, cea mai mare companie farmaceutică din Ungaria, Hell, cel mai mare producător de băuturi energizante, toate au investiții semnificative în România.”, spune acesta.

Ministrul ungar de Externe a mai adăugat că guvernul condus de către Viktor Orban a alocat resurse financiare pentru o fundație înregistrată conform legilor românești:

”Guvernul nostru a alocat resurse financiare pentru o fundație înregistrată conform legilor românești, în conducerea căreia aveți cetățeni români. Ei au dreptul să anunțe licitații pentru producție, agricultură, turism etc, și pot distribui banii pentru cei care îndeplinesc condițiile lor de investiție.

L-am informat pe actualul ministru al economiei că un astfel de program se derulează, aceste companii investesc în baza subvențiilor de la guvernul ungar, plătesc taxe aici, angajează oameni de aici, angajează furnizori de aici, lucru care este în beneficiul reciproc al ambelor țări”, a spus Szijjarto.

România este a patra piață de exporturi

Ulterior, ministrul de Externe al Ungariei a precizat că ”Cu cât este mai puternică aici comunitatea, cu cât sunt mai puternici aici antreprenorii, cu atât este mai bine pentru noi, pentru că România este a patra piață de exporturi pentru noi”.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

de ce ungaria investeste in romania ministrul de externe al ungariei Peter Szijjarto
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes