Recomandate Sanatate

Pfizer reduce livrările de vaccin anti-COVID în Europa

Pfizer anunţă că va reduce livrările de vaccin anti-COVID în Europa, până își va îmbunătăți capacitatea de producție
Pfizer anunţă că va reduce livrările de vaccin anti-COVID în Europa, până își va îmbunătăți capacitatea de producție

Compania Pfizer a anunțat, vineri, că, ”începând de săptămâna viitoare”, va reduce livrările de vaccin anti-COVID,pentru a-și îmbunătăți capacitatea de producție. Potrivit AFP, decizia Pfizer va afecta Norvegia și Europa.

”Reducerea temporară va afecta toate ţările europene. (…) Pentru moment, nu este clar cât timp anume va dura ca Pfizer să atingă o capcitate de producţie maximă – care va creşte de la 1,2 la două miliarde de doze”, a anunţat într-un comunicat Institutul norvegian de sănătate publică (FHI), potrivit news.ro.

FHI nu precizează amploarea globală a reducerii livrărilor către Europa, însă anunţă că se aşteaptă să primească, săptămâna viitoare, 36.075 de doze în loc de 43.875 de doze cât aştepta anterior – o scădere cu 17,8%.

În vederea unei compensări a acestei scăderi, Norvegia anunţă că va recurge la stocul de vaccinuri pe care l-a constituit la primirea primelor doze.

Norvegia nu face parte din Uniunea Europeană (UE), însă este asociată uniunii în numeroase domenii, inclusiv în cadrul achiziţionării de vaccinuri împotriva covid-19 negociate de către Comisia Europeană (CE).

Comenteaza cu profilul facebook

Alte știri de interes

Cel mai tânăr român vaccinat anti-Covid: Vreau să pot ieşi mai relaxat pe stradă şi oriunde vreau

Gloria Pascu

RUNE Voropchievici – Horoscopul runelor săptămâna 8 – 14 martie 2021 cu Mihai Voropchievici

Gloria Pascu

Carantina în Timişoara: Raed Arafat va semna ordinul. Ce se închide și ce rămâne deschis. Apel către timișoreni

Mihnea Tudor

Managerul Spitalului Găeşti insistă pentru o cameră hiperbară: Nu mai avem locuri cu oxigen în Secţia COVID adulţi! Luni va adresa o petiţie Parchetului European

Mihnea Tudor

Cîţu: A început să crească iarăşi numărul persoanelor depistate pozitiv şi depinde doar de noi să ţinem situaţia sub control

Mircea Furdu

Primul centru de testare Covid pe un aeroport, la Otopeni

Mircea Furdu

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »