Pierduți în teleșcoală, o campanie de Rareș Năstase la Știrile PRO TV și România, te iubesc!

Pierduți în teleșcoală, o campanie de Rareș Năstase la Știrile PRO TV și România, te iubesc!
Pierduți în teleșcoală, o campanie de Rareș Năstase la Știrile PRO TV și România, te iubesc!

Educația din România avea și înainte de pandemie lipsuri și limitări, însă criza actuală evidențiază și mai mult problemele sistemului de învățământ. În prezent, școala online face și mai mare diferența între cei care au posibilități și cei care nu, elevii plângându-se că nu ajunge informația la ei. Pierduți în teleșcoală – o campanie realizată de Rareș Năstase despre cum pandemia a afectat și educația din România, de luni până duminică la Știrile PRO TV, de la ora 19:00. 

Autoritățile centrale și locale nu au asigurat nici până în prezent suficiente tablete, iar profesorii sunt frustrați și spun că școala online nu are eficiență, oricât s-ar chinui. Timpi morți, dificultate în acoperirea materiei, imposibilitatea unei evaluări corecte. Duminică, de la 18:00, la România, te iubesc!, putem urmări întreaga anchetă.

„Ne-a prins pandemia fără o schimbare făcută în sistemul educației, privind metodele moderne de predare. Avem nevoie de metode pentru generațiile de acum, copii care sunt digital nativi și care au nevoie să li se predea într-un format multimedia, audio, video, pe înțelesul lor. M-a surprins strigătul de neputință al profesorilor cu care am discutat. Am mers să filmez la țară, unde am găsit elevi de ani școlari diferiti, I – IV, puși laolaltă, în aceeași clasa primară, și de V – VIII, în aceeași clasă de gimnaziu. Vă dați seama cum se face predare acolo, atât fizic, dar mai ales în  mediul online, impus de pandemie“, a spus Rareș Năstase. 

Elevii nepregătiți acum sunt adulții de mâine care vor susține, economic, statul român. Performanța școlii va fi o frână în dezvoltarea României în următorii ani, din cauza unui sistem în care profesorii sunt trimiși în online să se descurce cum pot, iar elevii să înțeleaga ce pot.

Prin campania Pierduți în teleșcoală, Rareș Năstase ne va prezenta câte o poveste în fiecare seară, de luni până duminică, la Știrile PRO TV, de la ora 19:00. Duminică, la emisiunea România, te iubesc!, de la ora 18:00, putem vedea întreaga anchetă despre performanța educației în condițiile de astăzi. 

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

pandemie pierduti in telescoala pro tv romania te iubesc
Daniela Arnautu

Alte stiri de interes