Pierre Marcolini, ciocolatier belgian, cel mai bun cofetar din lume

Pierre Marcolini, ciocolatier belgian, cel mai bun cofetar din lume
Pierre Marcolini, ciocolatier belgian, cel mai bun cofetar din lume

Pierre Marcolini, ciocolatier belgian, a fost desemnat de un juriu format din reporteri independenţi drept cel mai bun cofetar din lume.

În vârstă de 56 de ani, Marcolini a câştigat premiul instituit de World Pastry Stars, organizaţie cu sediul în Italia alcătuită din bucătari patiseri şi ciocolatieri din Franţa, Elveţia şi Japonia, între altele.

Recunoscut pentru stilul minimalist, bomboanele din ciocolată făcute de Marcolini au devenit, cu timpul, cadouri de lux, unele dintre cutii fiind vândute pentru mai mult de 100 de euro. În plus, el pregăteşte torturi, prăjituri macarons, îngheţată şi dulceţuri. Deţine buticuri în mai multe ţări, între care Germania şi China.

Născut în Charleroi, Pierre Marcolini a pus bazele primei sale afaceri, în Bruxelles, în urmă cu 25 de ani.

Belgia găzduieşte peste 200 de firme care fabrică ciocolată şi mai mult de 2.000 de magazine şi muzee dedicate ciocolatei.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

cel mai bun ciocolatier Pierre Marcolini Pierre Marcolini ciocolatier belgian World Pastry Stars
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes