Plagiat Ciucă – Orban cere intervenția președintelui cel ”intransigent faţă de plagiat”

Ludovic Orban susține că în cazul în care Nicolae Ciucă nu demisionează benevol din funcţia de premier, în urma acuzaţiei de plagiat, atunci preşedintele Klaus Iohannis trebuie să îi solicite demisia. Fostul lider al PNL a reamintit că şeful statului se arată foarte intransigent cu privire la plagiat.

Ciucă este premier pentru că aşa a vrut Iohannis. Dacă în urma acuzaţiei de plagiat Ciucă nu-şi dă demisia de bună-voie, cel care trebuie să-i solicite demisia este chiar Iohannis. Asta cu atât mai mult cu cât Iohannis s-a arătat intransigent faţă de plagiat. «Plagiatul reprezintă furt intelectual şi este inacceptabil ca, în faţa unor probe concludente, persoanele acuzate să nu facă un pas în spate, după cum se întâmplă în democraţii consolidate. Pentru a progresa ca societate, instituţiile abilitate trebuie să-i sancţioneze drastic pe cei care îşi însuşesc ilicit munca intelectuală a celorlalţi, dar şi pe aceia care facilitează acest lucru». Asta declara preşedintele Iohannis astă-vară. Astăzi a tăcut mâlc!”, a scris Ludovic Orban, marţi pe Facebook.

El a mai spus că nu se aşteaptă la nicio reacţie de la conducerea PNL cu privire la acuzaţiile de plagiat, iar în cazul PSD e ca şi cum „ai vorbi de funie în casa spânzuratului”.

Despre ce Românie Educată poate să mai vorbească Iohannis dacă va închide ochii şi nu va reacţiona în niciun fel la aceste serioase acuzaţii care afectează inclusiv imaginea externă a României, ţinând cont de ceea ce susţinea la prezentarea proiectului România Educată: «La noi hoţii s-au cocoţat în vârful statului şi acest lucru a fost posibil şi datorită toleranţei prea mari a societăţii şi a mediului universitar faţă de plagiat. Fiindcă plagiatul este o formă de hoţie». De la conducerea PNL nu mă aştept la nicio reacţie. Cât despre PSD, e ca şi cum ai vorbi de funie în casa spânzuratului.

Teza lui Nicolae Ciucă, în baza căreia a devenit doctor în Ştiinţe militare în 2003, include conţinut plagiat în cel puţin 42 de pagini din totalul de 138, relatează marți Press One.

În replică, premierul a transmis că teza sa de doctorat este rodul cercetării ştiinţifice din anii de studii doctorale şi reflectă munca depusă și a solicitat analizarea lucrării sale de doctorat de către Comisia de Etică a UNAp.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

ciuca demisia ludovic orban plagiat ciuca
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes