Vacante

Plajele sălbatice de pe Litoral, luate cu asalt de turiști fără respectarea normelor unei zone protejate

Mii de turiști au luat cu asalt în weekend plajele sălbatice de la Vadu, Corbu și Capul Midia, din perimetrul Rezervației Biosferei Delta Dunării, anunță Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării.

Pe plaja Vadu au fost estimați în fiecare zi din weekend peste 8000 de turiști cu 3000 de mașini, pe plaja Corbu, 1700 de turiști și 480 mașini, iar pe plaja Midia 320 de turiști și 150 mașini.

Pe lângă faptul că turiștii nu au respectat nicio normă de disanțare socială pentru a se proteja în contextul pandemieid e COVID-19, mulți dintre aceștia nu au respectat regulile de acces într-o arie protejată, astfel, sute de turiști au călcat cu mașinile și rulotele vegetația existentă în habitatele de interes comunitar și au campat pe plajă. Pentru aceste fapte, inspectorii ecologi au dat avertismente și au aplicat amenzi.

VIDEO Plajele sălbatice luate cu asalt

Weekend pe plajele sălbatice din Rezervația Biosferei Delta Dunării!

Weekend pe plajele sălbatice din Rezervația Biosferei Delta Dunării!În acest weekend plajele sălbatice de la Vadu, Corbu și Capul Midia, din perimetrul Rezervației Biosferei Delta Dunării, au fost luate cu asalt de către turiști. Astfel, pe plaja Vadu au fost estimați în fiecare zi din weekend peste 8000 de turiști cu 3000 de mașini, pe plaja Corbu, 1700 de turiști și 480 mașini, iar pe plaja Midia 320 de turiști și 150 mașini. Din păcate, mulți dintre aceștia nu au respectat regulile de acces într-o arie protejată, astfel, sute de turiști au călcat cu mașinile și rulotele vegetația existentă în habitatele de interes comunitar și au campat pe plajă. Pentru aceste fapte, inspectorii ecologi au dat avertismente și au aplicat amenzi. Reamintim că zonele costiere naturale Vadu și Corbu fac parte din Rezervația Biosferei Delta Dunării și au statut de “Site Natura 2000” incluzând habitate specifice și specii de interes conservativ deosebit de valoroase la nivel european și mondial. Pentru protejarea acestor zone pe termen lung vizitatorii trebuie să înțeleagă că este nevoie de un comportament responsabil față de natură, respectând regulile de vizitare.

تم النشر بواسطة ‏‎ARBDD – Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii‎‏ في الاثنين، ٢٩ يونيو ٢٠٢٠

Zonele costiere naturale Vadu și Corbu fac parte din Rezervația Biosferei Delta Dunării și au statut de “Site Natura 2000” incluzând habitate specifice și specii de interes conservativ deosebit de valoroase la nivel european și mondial. Pentru protejarea acestor zone pe termen lung vizitatorii trebuie să înțeleagă că este nevoie de un comportament responsabil față de natură, respectând regulile de vizitare.

Alte știri de interes

Coșmar pentru turiști: Coadă imensă la granița dintre Bulgaria și Grecia. Se așteaptă ore în șir

Mihnea Tudor

Ce se întâmplă dacă te infectezi cu coronavirus în Grecia? Ghid internațional

Gloria Pascu

Spania redeschide granițele. Cine poate intra în peninsulă

Gloria Pascu

Turism IRESPONSABIL pe Platoul Munților Bucegi – FOTO. Sute de mașini în mijlocul naturii. Eco-Civica: Politicienii fac praf patrimoniul natural al țării

Mihnea Tudor

Reguli simple pentru cei care merg în vacanță în Grecia de la 1 iulie

Gloria Pascu

Trenurile Soarelui, modernizate, curățate, sunt din nou în circulație. Cât costă biletele

Saghin Cristian

Tomis Eye – cea mai nouă atracție de pe Litoral

Mihnea Tudor

Terasă de pe Litoral, închisă de DSP. Angajată depistată cu coronavirus

Gloria Pascu

Distracție mare la Mamaia: Hora turiștilor, în fața teraselor – VIDEO

Gloria Pascu

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »