Plângere penală împotriva lui Traian Băsescu, pentru fals în declarații și înșelăciune

Traian Băsescu are acum o nouă plângere penală pe numele său, pentru că a declarat de mai multe ori pe proprie răspundere că nu a fost colaborator al Securității. Grupul de Investigații Politice a formulat o plângere pentru fals în declarații, abuz în serviciu și înșelăciune.

Anunțul a fost făcut pe Facebook, de Mugur Ciuvică, președintele GIP.

”Traian Băsescu a declarat pe propria răspundere că nu a colaborat cu Securitatea în 2004 și 2009, când a candidat la alegerile prezidențiale, în 2016, cînd a candidat pentru Parlamentul României și în 2019, când a candidat pentru Parlamentul European.

Toate aceste declarații sunt false. Curtea de Apel București a constatat calitatea lui Traian Băsescu de colaborator al Securității. Judecătorul a stabilit că Băsescu „a denunţat activităţi sau atitudini potrivnice regimului totalitar comunist, iar furnizarea informaţiilor a vizat îngrădirea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului”.

Hotărârea Curții de Apel constată o situație juridică existentă deja: Traian Băsescu știa că a fost informator al Securității și, cu toate acestea, a declarat pe proprie răspundere că nu a colaborat cu Securitatea. Băsescu a prezentat ca adevărată o faptă mincinoasă (necolaborarea sa cu Securitatea ca politie politică) în scopul obținerii prin fraudă și sperjur a funcțiilor de președinte, parlamentar și parlamentar european”, transmite Mugur Ciuvică.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

colaborator al securitatiimugur ciuvicaplangere penala basescu
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes