Administrație locală

Planul lui Nicușor Dan pentru a controla majoritățile în toate consiliile Bucureștiului

Nicușor Dan a anunțat că își dorește o alianță cu PMP-ul, pentru a face față cu brio în Consiliul general și a evita orice sincopă politică ce ar putea apărea, însă vrea ca și Consiliile de sector să fie controlate de o majoritate PNL – USRPLUS:

”Vreau să precizez că s-a rostologit o ştire, care nu are niciun fel de fundament, legată de un al treilea viceprimar. (…) În acest moment, noi funcţionăm după o lege, Codul administrativ, şi Codul administrativ spune că Primăria Capitalei are doi viceprimari şi protocolul semnat de PNL şi USR PLUS vorbeşte de un viceprimar de la PNL şi un viceprimar de la USR PLUS. PNL l-a desemnat – Sebastian Bujduveanu, acum câteva zile, USR PLUS l-a desemnat încă de acum câteva luni pe Vlad Voiculescu. Deci, pe ceea ce înseamnă viceprimari discuţia este închisă”, a afirmat Nicuşor Dan, pentru RFI.

Potrivit acestuia, PNL, USR PLUS şi PMP trebuie să ia decizia cu privire la stabilirea majorităţii în Consiliul General:

”În ceea ce priveşte majoritatea din Consiliul General, aici ştiţi că sunt 55 de consilieri, majoritatea simplă este de 28 de consilieri. PNL şi USR PLUS au împreună 29 de consilieri – deci cu unul mai mult decât majoritatea – PMP are cinci consilieri şi, da, mi-aş dori ca în majoritatea care va guverna Consiliul General să facă parte şi PMP. Dar asta este o decizie pe care trebuie să o ia împreună, după ce este stabilită definitiv componenţa Consiliului General. E o decizie pe care s-o ia împreună consilierii celor trei partide”, a explicat Dan.

Nicușor Dan a anunțat că îşi doreşte cooptarea PMP nu numai pentru a consolida majoritatea PNL – USRPLUS în Consiliul General, dar și pentru a obține majoritate și la Sectorul 5:

”Mi-aş dori să fie şi PMP-ul, din două motive: unul – pentru a avea o majoritate mai largă, care să preîntâmpine absenţe sau incidente, care pot să apară oricând; doi: pentru că împreună cu PMP-ul putem să avem majoritatea şi la Consiliul Local al Sectorului 5, singurul la care în momentul ăsta PNL şi USR PLUS nu pot să facă singuri majoritatea”, a mai declarat primarul ales al Capitalei.

Alte știri de interes

Marian Oprişan, mână moartă în Consiliul Județean Vrancea: Să vedem dacă e în stare de ceva

Saghin Cristian

Nicuşor Dan, după jurământ: Să încep cu mottoul pe care şi l-a ales acum 30 de ani Liga Studenţilor

Saghin Cristian

Clotilde Armand, validată primar la Sectorul 1. 125 de contestații împotriva sa, degeaba

Mihnea Tudor

Favorita lui Iohannis, Astrid Fodor, validată pentru un nou mandat de primar la Sibiu

Saghin Cristian

Nicuşor Dan validat primar general. Toate contestaţiile au fost respinse

Mihnea Tudor

Primarul oraşului Sinaia, Vlad Oprea, diagnosticat cu COVID-19. Îl așteaptă jurământul

Mihnea Tudor

Liderul PNL Timiş a semnat protocolul de guvernare locală. Reacţia lui Dominic Fritz

Mihnea Tudor

Primele promisiuni ale lui Traian Berbeceanu din funcția de prefect

Mihnea Tudor

Primarul ales al Timişoarei, Dominic Fritz, amenință PNL-ul cu o alianță USR – PSD

Saghin Cristian

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »