Plaquenil – medicamentul care ajută în tratarea COVID-19 – produs și în România

România va reuși să producă medicamentul PLAQUENIL la Iași.

Conform spuselor profesorului Didier Raoult, directorul Institutului Spitalului Universitar din Marsilia, Plaquenil este o moleculă de hidroxiclorochină, utilizată în boli autoimune și ar putea avea efect asupra dispariţiei virusului COVID-19.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, spune că, “În acest moment s-au importat 500 de kilograme de materie primă și urmează să producem peste 2 milioane de comprimate de Plaquenil de săptămâna viitoare. S-a discutat și posibilitatea ca la Antibiotice Iași să se producă și alte medicamente care în aceste momente ne sunt necesare.”

România speră să producă saptamâna viitoare peste două milioane de doze de Plaquenil. Ioan Nani, directorul general de la Antibiotice Iași, a declarat, pentru Europa Liberă, că până la sfârșitul lunii aprilie fabrica va putea trimite în spitalele românești aceste comprimate de hidroxiclorochină, cum este denumită substanța pe bază de chinină care a fost introdusă de mai multe țări în tratarea infecției cu noul coronavirus.

Se pare că s-au achizitionat 500 de kg de hidroxiclorochină din China, urmând ca, imediat cum ajunge în țară să fie trimise la Iași, iar în 48 de ore poate fi livrat primul lot de comprimate. “Avem formula de fabricație, avem laboratoare, capacități și aviz de la Agenția Națională a Medicamentului”, a declarat, pentru Europa Liberă, directorul general al fabricii de la Iași.”

Se stie ca hidroxiclorochina, luată în fazele ușoare ale bolii, ca și în cele grave, ajută organismul să lupte cu coronavirusul, pe care nu-l distruge, însă întărește imunitatea pacientului. Țările de la care putem importa hidroxiclorochina sunt China și India, însa ele au sistat exportul, cam din februarie. Chiar și India importa ingrediente de bază din China, în proporție de 70%.

Organizația Mondială a Sănătății a recomandat hidroxiclorochina în tratarea pacienților infecțati cu noul coronavirus, iar țări ca Italia, Franța, Spania, SUA, au făcut protocoale speciale pentru bolnavii de Covid-19 care sunt tratați cu aceast medicament.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

hidroxiclorochina plaquenil
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes