Plăţile la ANAF amânate de firme au ajuns la cel mai ridicat nivel de la declanşarea crizei

Totalul obligaţiilor fiscale amânate la plată de către firme, fără dobânzi şi penalităţi, în baza facilităţilor acordate de Guvern în luna martie, a urcat la 14,4 miliarde de lei, potrivit celor mai recente date disponibile.

Începând din martie, soldul sumelor declarate la ANAF dar neachitate a scăzut într-o singură lună, în iunie, când Guvernul a decis chiar pe data de 25 iunie, când facilitatea fiscală expira, să o extindă. Unele firme au decis să nu îşi asume riscuri şi să nu aştepte până în ultima zi, astfel că au plătit, iar soldul amânărilor a coborât cu 1,5 miliarde lei, de la 11,7 miliarde lei în luna mai, la 10,2 miliarde lei.

În iulie, soldul amânărilor la plată a urcat cu 2,3 miliarde lei, iar în august s-au adăugat 1,9 miliarde lei, conform Profit.ro, citat de news.ro.

Cel mai recent mesaj al Ministerului Finanţelor este că derulează simulări legat de termenul de 25 octombrie.

Guvernul a decis în martie, în contextul crizei economice cauzate de pandemia de COVID-19, ca firmele să poată amâna plata obligaţiilor fiscale scadenteîncepând cu data de 21 martie 2020 fără riscul de executări/popriri din partea ANAF şi fără să acumuleze dobânzi şi penalităţi. Termenul iniţial a fost 25 iunie, dar a fost extins de Guvern până la 25 octombrie.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

amanare plata impoziteanafobligatii fiscaleplati amanate
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes