Pledoarie pentru organizarea balurilor de absolvire: Deputatul PNL Gabriel Avrămescu caută susținere la autorități

Gabriel Avrămescu, deputat PNL și preşedinte filialei liberale Buzău, îi cere ministrului Sănătăţii, Ioana Mihăilă, şi secretarului de stat Raed Arafat să găsească soluţii astfel încât elevii din clasele terminale să poată organiza şi participa la balurile de absolvire, aşa cum se întâmpla înaintea pandemiei, în contextul în care numărul cazurilor de COVID a scăzut considerabil în ultima vreme. “(…) mulţi dintre ei mi-au mărturisit că ar fi chiar dispuşi să participe la aceste evenimente chiar şi cu dovada testelor Covid făcute cu 48 de ore înainte”, afirmă el.

Într-o postare pe contul său de Facebook, Gabriel Avrămescu atrage atenţia că elevii din anii terminali au ajuns să nu se mai poată bucura de cele mai frumoase momente din anii de adolescenţă, din cauza măsurilor de protecţie sanitară impuse de autorităţi, şi de aceea, având în vedere că numărul infectărilor a scăzut, pot fi găsite soluţii astfel încât să poată fi organizate în siguranţă atât festivităţi şcolare, cât şi baluri de absolvire.

Subiectul a fost abordat de parlamentarul liberal şi într-o declaraţie politică intitulată “Nu răpiţi elevilor din anii terminali amintirile cele mai frumoase”.

“A trecut mai bine de un an de când România se confruntă cu una dintre cele mai violente de crize de sănătate din istorie, iar de doar două săptămâni, asistăm la o relaxare a măsurilor de protecţie sanitară, ce a putut fi posibilă datorită scăderii evidente a numărului de îmbolnăviri. Pe de altă parte, se continuă împiedicarea desfăşurării unor evenimente importante pentru o anumită categorie de populaţie: elevii din anii terminali, respectiv cei care ar dori să marcheze încheierea claselor a 8-a, respectiv a 12-a. În condiţiile în care ministrul Sănătăţii a decis deschiderea restaurantelor pentru public, nu înţeleg de ce restricţionăm organizarea acestor mici evenimente atât de importante pentru cei tineri”, a susţinut Avrămescu.

Revenirea la lucruri firești

El a adăugat că este vorba “despre aceleaşi persoane care oricum petrec timp împreună la orele de curs”.

“Am asistat anul trecut, neputincioşi, la festivităţi (dacă am putea să le numim aşa), organizate pe platforme online, unde mai mult sau mai puţin creativi, elevii şi profesorii au încercat totuşi să sărbătorească sfârşitul de ciclu şcolar. Au lipsit, însă, lucrurile simple, care până nu demult erau atât de fireşti: ultimul clopoţel, îmbrăţisările între colegii care timp de 4 ani, zi de zi, au împărţit emoţii şi momente intense, unice. Consider că nu mai avem voie să-i privăm pe adolescenţi de aceste evenimente atât de importante, nu mai avem voie să-i privăm din a trăi momente ce vor deveni mai târziu amintiri frumoase pentru întreaga viaţă”, a afirmat Avrămescu.

În acest context, parlamentarul liberal le-a cerut ministrului Sănătăţii şi secretarului de stat Raed Arafat să găsească o soluţie ca evenimentele de final de an să se desfăşoare.

“Consider că datoria ministrului Sănătăţii şi a secretarului de stat, dl. Arafat, este să găsească o soluţie ca evenimentele de final de clasa a 8-a şi a 12-a să se desfăşoare în condiţii normale şi astfel să nu le fie răpite tinerilor noştri amintirile «începuturilor de drum»”, a arătat el.

Avrămescu a susţinut că demersul vine în urma mai multor cereri din partea profesorilor şi a părinţilor care vor ca elevii să aibă parte anul acesta de festivităţi normale de absolvire. O soluţie, a spus Avrămescu, ar fi ca participanţii la aceste festivităţi şi baluri de absolvire să facă un test înainte cu 48 de ore de desfăşurarea evenimentului.

“Am avut ocazia să discut zilele trecute, la Buzău, cu câţiva profesori care sunt diriginţi la clase în ani terminali, cu părinţi şi elevi care mi-au semnalat că nu li se pare logic să le fie limitat dreptul de a organiza balurile de absolvire, în condiţiile în care mulţi dintre ei mi-au mărturisit că ar fi chiar dispuşi să participe la aceste evenimente chiar şi cu dovada testelor Covid făcute cu 48 de ore înainte. Părinţii înţeleg şi ei frustrarea copiilor care sunt lipsiţi de momentele la care au visat şi îi susţin. Dacă am pune la socoteală şi industria Horeca, pentru care aceste evenimente au adus în fiecare an venituri importante pentru angajaţi şi angajatori, chiar cred că ministrul Sănătăţii ar trebui să ia în calcul posibilitatea organizării acestor mici întruniri de final pentru elevi”, a conchis Gabriel Avrămescu.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

baluri de absolvire bal de absolviresolutii baluri absolvire
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes