Politica

PNL a ales candidaţii pentru Diaspora, la alegerile parlamentare. Sighiartău: Oameni care au făcut performanţă şi sunt foarte bine văzuţi

Biroul Executiv al PNL a decis, luni, lista candidaţilor din diaspora la alegerile parlamentare, iar secretarul general al formaţiunii, Robert Sighiartău, a precizat că, până în 18 octombrie, se intenţionează validarea tuturor candidaturilor.

Șefi de județe, schimbați

De asemenea, liberalii au schimbat conducerile mai multor filiale judeţene.

”Am luat decizia de a numi noi preşedinţi interimari în filialele unde au fost dizolvate Birourile Permanente Judeţene”, a anunţat, luni, Robert Sighiartău, într-o conferinţă de presă, după Biroul Executiv al PNL.

Astfel, la Bacău, Viorel Miron este noul preşedinte interimar, la Brăila a fost desemnat Cătălin Boboc. Au fost schimbate conducerile şi la PNL Ialomiţa, PNL Hunedoara, PNL Satu Mare şi PNL Timiş.

”Acestea sunt numirile votate de Biroul Executiv. Colegii vor merge în teren şi vor pregăti alegerile parlamentare”, a mai precizat secretarul general al PNL.

Candidaturile pentru Diaspora

Sighiartău a explicat şi că au fost validare candidaturile pentru Diaspora, la alegerile parlamentare.

”De asemenea, s-au mai luat câteva decizii importante în ceea ce priveşte alegerile parlamentare, după cum ştiţi, în data de 7 octombrie, este un termen limită de depunere al listei pentru Diaspora iar astăzi, în cadrul Biroului Executiv s-a votat lista pentru Diaspora, o listă cu care ne mândrim, o listă pe care sunt oameni exclusiv din Diaspora, care au făcut cinste comunităţilor de acolo, care îi reprezintă foarte bine pe români. Oameni care sunt profesori universitari, aşa cum este colegul nostru din Canada, domnul Burlacu. Oamenii de afaceri ca Valentin Făgărăşan sau ca Teodor Ciutac, care au făcut business şi au făcut performanţă, acolo, în Diaspora şi sunt foarte bine văzuţi, nu doar de către românii noştri de acolo, dar şi de către autorităţile din ţările respective”, a mai declarat, conform news.ro, secretarul general al PNL.

Lista PNL pentru Diaspora este compusă, la Senat, din Viorel Badea şi Rareş Burlacu, iar la Camera Deputaţilor din Valentin Fagărăşian (Italia), Toader Ciuta (Irlanda) Radu Lupu (Italia) şi Mihăiţă Dohotar (Grecia).

Sighiartău a precizat că ”PNL doreşte ca până în 18 octombrie să valideze toate listele electorale pentru alegerile parlamentare.

Alte știri de interes

Ambasadorul SUA la Bucureşti a fost la Colectiv. Mesajul transmis ”celor care au fost răniţi, familiilor şi prietenilor îndoliaţi, precum şi generaţiilor viitoare”

Mihnea Tudor

Grindeanu: Accesul la educaţie e singura şansă ca ţara noastră să se dezvolte. PSD propune introducerea orelor de educaţie sanitară, educaţie financiară şi cea privind drepturile şi valorile muncii

Gloria Pascu

Ciolacu, despre legea prin care Legislativul decide data alegerilor: O să o trecem prin Parlament săptămâna viitoare şi o să vedem ce se întâmplă

Gloria Pascu

PNL, reacție după ce Marcel Ciolacu a spus că ”Parlamentul reprezintă pe toată lumea”: PSD rămâne un partid toxic

Saghin Cristian

Rafila îl face knock-out pe Daniel Ghiță: Sper să poarte mască de protecție sanitară

Mihnea Tudor

PSD propune un plan de combatere a SARS-CoV-2: Testarea tuturor indivizilor, indiferent de simptome, în locurile cu incidenţă ridicată şi înfiinţarea unui centru de comunicare integrat COVID

Gloria Pascu

Ecologistul Șerban Nicolae o desființează pe Firea: A rămas fără serviciu

Mihnea Tudor

Nicolae Bănicioiu, fostul ministru al Sănătății, rămâne fără imunitate parlamentară

Mihnea Tudor

Ciolacu, reacție după ce Şerban Nicolae s-a comparat cu Hagi de la Mondialul din 94

Saghin Cristian

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »